Janne Schaffers favoritgitarr är stulen

Janne Schaffer har haft inbrott i sitt hem i Bromma. Favoritgitarren som han spelat på sen 80-talet blev då stulen. – Det är klart att det är emotionellt, den här gitarren är värdefull för mig, säger han.

  • Publicerad 12:49, 8 maj 2018

Den folkkära gitarristen Janne Schaffer har haft inbrott i sitt hem i Bromma kyrka. I samband med detta blev hans elgitarr stulen som han spelat på i över trettio år.

– Jag känner en stor oro, det är väldigt obehagligt när sånt här händer. Jag har bott här sedan 70-talet och har aldrig drabbats, säger han.

Gitarren är en röd Larrivée-gitarr som han bland annat spelat med i bandet Electric banana band och under många tv-framträdanden.

– Det är klart att det är emotionellt, den här gitarren är värdefull för mig. Jag spelade på den under både Ted och Kenneth Gärdestads begravningar.

Efter inbrottet har nu Janne ordnat ett larm och tagit bort alla gitarrer från hemmet och lagt de på en okänd plats.

Just nu är han ute på turné med föreställningen ”Janne Schaffer möter Ted Gärdestad”. På söndag är det final på Rival och som tur var har han en ny gitarr på ingång.

Efter stölden skrev Janne ett inlägg på Facebook, där han uppmanar alla att hålla ögonen öppna efter den röda gitarren:

”Jag mår bra o letade i gömmorna o hittade en glömd reserv. Så lätt stoppar man inte en gammal gitarrklenod.
Hjälp mig genom att dela inlägget, samt hålla ögon och öron öppna. Jag vill gärna få tillbaka min gitarr!
Tack för hjälpen! /Janne”

Facebook-inlägget har nu delats över 400 gånger, vilket gör honom väldigt rörd.

– Jag är oerhört tacksam för alla som ställt upp och jag känner mig väldigt rörd. Jag ger inte upp så lätt ,jag tänkte fortsätta ett tag till, säger han.