Janne Andersson prisas för sitt välkomnande ledarskap

Lidingöbon och landslagskaptenen Janne Andersson får pris för att ha verkat i Fryshusets anda. – Min grundinställning i mitt ledarskap är att skapa en miljö där folk är välkomna, säger han i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 11:46, 6 nov 2019

Lidingöbon och förbundskaptenen i fotboll, Janne Andersson, har utsetts till Årets påverkare. Det är ett av de fyra minnespriser som årligen delas ut av minnesfonden för Fryshusets grundare, Anders Carlberg.

Min grundinställning i mitt ledarskap är att skapa en miljö där folk är välkomna.

Janne Andersson

Janne Andersson säger i flera medier att han känner sig hedrad över priset.

– Det värmer, det värmer jättemycket och är roligt, säger förbundskaptenen till Sportbladet.

Det är Janne Andersson inkluderande ledarskap som uppmärksammas av juryn som minnesfonden utsett.

– Min grundinställning i mitt ledarskap är att skapa en miljö där folk är välkomna, att det är ordning och reda och att det råder någon form av rättvisa och att alla är lika mycket värda. Sedan utifrån de grunderna ska vi utvecklas tillsammans, i olika riktningar, på olika sätt. Olikheterna i en grupp är det som är det intressanta, säger Janne Andersson själv om sin ledarstil i Fryshusets pressmeddelande.

Såhär lyder juryns motivering:

”Årets påverkare är en ledare i Anders Carlbergs anda – ett ledarskap grundat i kärleken till idrotten, tron på gruppens kraft i att stötta individen, samt inte minst en tydlig värdegrund där rättvisa och alla människors lika värde är grunden. Hederspriset går till en person som uppvisat ett starkt emotionellt och inkluderande ledarskap, som inte bara har påverkat bilden av Sverige, utan som givit eko i en hel värld. Årets påverkare är Sveriges förbundskapten i fotboll, Janne Andersson”

Fakta

Här är årets  pristagare

  • Påverkare: Janne Andersson – förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget.
  • Revanschist: Sherihan ”Cherrie” Hersi – artist och musikproducent.
  • Ung förebild: Hamza Mostafa – entreprenör och ungdomsledare.
  • Livsgärning: Margot Wallström – politiker och tidigare utrikesminister.

Om Anders Carlbergs minnespris: 

”Fryshusets grundare Anders Carlberg inspirerade människor att praktisera medmänskligt mod, att tro på sig själva och våga växa även då ingen annan trodde att det fanns en chans att lyckas. Anders Carlberg avled i januari 2013. För att hylla hans minne skapades en minnesfond. Anders Carlbergs Minnespris delades ut första gången 2016”.

Fryshuset
Källa: Fryshuset
Visa merVisa mindre