Janne Andersson hemma på Lidingö igen

Janne Andersson är helt klart Lidingös just nu hetaste invånare. 55-åringen är förbundskapten för fotbollslandslaget som i måndags blev klart för VM i Ryssland.

  • Publicerad 16:32, 15 nov 2017

Efter miraklet i Milano när det svenska fotbollslandslaget spelade 0–0 mot Italien och därmed blev klart för VM lär både spelare och ledare behöva lite lugn och ro.

Förbundskapten Janne Andersson får förhoppningsvis välförtjänt vila hemma i radhuset i Lidingö. Och så lite motion genom att rasta jycken.

– Jag gillar att röra på mig och tycker om att vara ute i naturen, sa Andersson i en intervju med Lidingö Tidning i våras.  Vi har en hund, Conrad, som vi ofta är ute och rastar och det var en bidragande orsak för att vi flyttade till Lidingö.

Träffat IFK Lidingö

Cirka 500 meter från bostaden ligger Lidingövallen, och där har Janne Andersson varit på flera besök. Det har då blivit några pratstunder med Markus Karlsson som är klubbchef i IFK Lidingö Fotboll.

– Jag känner Janne lite sedan tidigare då jag spelade i Djurgården och mötte lag som han tränade, säger Karlsson.

Kan bli samarbete

De båda har bland annat pratat om att Janne Andersson eventuellt kan ha någon form av föreläsning eller seminarium för ledare och fotbollsföräldrar i IFK.

– Ja, det kan han säkert tänka sig när det blir någon lucka i tidsschemat.