Jan Lunding med trasslet av snören som han samlat ihop i skogen. Till vänster i bild syns kärven och ovanför hans huvud äpplet i ett snöre. Foto: Eva Tonström

Jan hittade misstänkt djurfälla i Årstaskogen

Årstabon Jan Lunding gjorde en konstig upptäckt tidigare idag. Han promenerade i Årstaskogen när han höll på att kliva rakt in i en – djurfälla.

  • Publicerad 19:43, 19 aug 2016

- Jag kan inte se att det skulle kunna vara något annat än en fälla. Det var helt klart riggat för att ett djur av något slag skulle fastna i snörena, säger han.

I en glänta i skogen, i närheten av Årstaliden, hade någon spänt upp en stor mängd snören och stagat ut pinnar som i en cirkel runt platsen där snörena var fästa, från marknivå till trädgrenar och buskar. Mitt i alltihop var ett äpple upphängt i ett träd och intill det stod en hemmagjord hö-kärve lutad. Det var även äpplen utlagda runt platsen för att locka till sig djur.

- Jag trodde först att det var några ungdomar som hade djävlats men när jag såg betet, ihop med alla snören man hade surrat fast med rejäla knutar, tänkte jag det här är inga ungar som har gjort.

Jan Lunding började genast plocka bort linorna. När tidningen kom dit fanns betet fortfarande kvar.  

- Det är helt galet, jag brukar gå här ofta och har aldrig sett något liknande. Det var som ett spindelnät. Vilket djur som helst kan fastna i det här, säger han och visar nystanet av snören som han samlat ihop.

Han vill nu varna och uppmana folk att hålla ögonen öppna efter fler fällor i skogen.