Utredningen av trädfällningen vid Rösjön har lagts ner. Foto: Stefan Källstigen

Jan Emanuels fällning vid Rösjön frias

Polisutredningen av trädfällningen på Jan Emanuel Johanssons mark vid Rösjön har lagts ner. – Vi kommer inte att gå vidare, säger Filip Olofsson på Sollentuna kommun.

  • Publicerad 16:54, 16 maj 2017

I januari 2016 kunde Mitt i berätta att den tidigare S-politikern Jan Emanuel Johansson ville bygga ett äldreboende på en strandtomt vid Rösjön i Sollentuna kommun.

Två månader senare gjorde Sollentuna kommun en polisanmälan om misstänkt olovlighet efter att de upptäckt att flera träd hade fällts inom strandskyddsområdet.

– Strandskyddsreglerna är väldigt strikta, och vi är skyldiga att anmäla det så fort det finns misstanke om ett brott mot miljöbalken, sa Filip Olofsson på Sollentuna kommun i mars 2016.

Nu har utredningen lagts ner, vilket tidningen Täby Nyheter var först att berätta idag.

Jan Emanuel Johansson säger till Täby Nyheter att han fortsätter se över möjligheterna att bygga förskola, äldreboende och bostäder på strandtomten vid Rösjön.

Filip Olofsson på Sollentuna kommun bekräftar för Mitt i att utredningen är nedlagd.

– Vi fick beskedet från åklagaren för en månad sedan, att utredningen har lagts ner, säger han till Mitt i.

Hur ser ni på åklagarens beslut?

– Vi kommer inte att gå vidare med frågan. Vi har en skyldighet att anmäla vid misstanke om brott, det är så långt vår uppgift – och skyldighet enligt lag – sträcker sig, säger Filip Olofsson.

Fira kvinnodagen med fem modiga pionjärer

Nyheter "Förändring är möjlig, låt dig inspireras" I kampen för en jämlikare värld presenteras utställningen ”Sveriges Kvinnliga pionjärer” på Internationella Kvinnodagen, den 8 mars, i en utställning på flera platser i Sollentuna.tisdag 2/3 12:15

Coronasmittans tredje våg är här

Nyheter Smittan har tagit ny fart Smittan ökar så pass snabbt att man kan tala om en tredje våg. Det menar Region Stockholms tillförordnade chef Johan Bratt i en intervju i SVT.tisdag 2/3 11:35