Jan Björklund knackade på hemma hos Cecilia

Under torsdagskvällen knackade Jan Björklund på hemma hos Cecilia i Smedslätten. – Om jag hade vetat att Jan Björklund skulle komma hem till mig för två veckor sedan hade jag blivit jättenervös.

  • Publicerad 17:00, 1 jun 2018

Under torsdagskvällen var Liberalernas partiledare Jan Björklund ute och knackade dörr i Smedslätten i Bromma. Dörrknackningen är en del av Liberalernas valkampanj och kommer pågå fram tills valet i september.

Dörrknackningen är tänkt att vara ett tillfälle för väljarna att ställa frågor till Liberalerna.

Mitt i ringde upp Jan Björklund för att fråga hur det gick.

– Ja det gick väldigt bra, vi hade riktigt bra och långa samtal med människor. Många ville prata om skolan, vissa tyckte att det är för lite ordning och för låga krav i skolan.

Det var inte första gången han knackade dörr och han har blivit inbjuden till en hel del människor genom åren.

– Många är väldigt inbjudande när man kommer. De kan stå mitt i matlagningen men de tar ändå chansen att prata med oss. Jag har blivit bjuden på både kaffe och vin.

Cecilia Leideman Bäck var en av de Brommabor som fick oväntad besök av Björklund. Hon stod först och pratade med Carina Wallenius från Liberalerna i Bromma, de pratade om skolan när Carina plötsligt frågar om Cecilia vill ställa frågorna till Jan Björklund istället.

– Om jag hade vetat att Jan Björklund skulle komma hem till mig för två veckor sedan hade jag blivit jättenervös men nu när det blev spontant hann jag inte bli nervös, säger Cecilia och fortsätter:

– Vi gick ut till terrassen där kuddarna i soffan låg huller om buller, jag skojade med honom och sa ”Om man kommer oanmäld får man ta det som det är.”