Jakt på talanger startar i Skärholmen

Är du en skicklig gitarrist, fena på jonglering eller bra på något helt annat? Lördag den 26 maj är det Talangjakt i Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen, med ungdomsidoler i juryn.

  • Publicerad 08:30, 11 maj 2018

Akrobatik, diktning, gitarrspel, teckning, sång, lindans – många odlar sina talanger och lägger ner mycket kärlek och möda på sina intressen. Ändå är det inte alltid omgivningen känner till vad de är bra på.

Det  vill Skärholmens ungdomsråd ändra på. Lördag den 26 maj (kl 16–19) arrangerar rådet Talang, i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Alla kan delta i talangjakten, oavsett ålder.

– Idén kom upp när en av ungdomarna berättade att han spelar gitarr på fritiden. Det visste vi inte om! Tänk att få höra dig spela, var vi flera som sa. Sedan kom förslaget upp om att fixa ett forum för alla med talanger, säger Hani Parsi, projektledare för Skärholmens ungdomsråd.

Den som vill vara med ska skicka in ett en minut långt filmklipp till Instagramkontot ungsk127, senast den 24 maj. Rådet väljer ut tio finalister utifrån de klippen. De bjuds in att uppträda på scenen i Kulturhuset Stadsteatern.

Proffsig jury

Juryn består av personer som själva sitter på en hel del talang: Sätrakillen Nebay Meles (artist och poet), Melody Farshin (stand up-artist, föreläsare och projektledare i Jagvillhabostad.nu), Nalin (dansare och koreograf) och Ali X (mångsysslare som bland annat fotograferar, gör podcasts och är med och driver Changers hub).

– Jurymedlemmarna är proffs på sina områden och välkända bland ungdomar. Tillsammans har de en bred kompetens, De väljer ut fyra talanger till finalen samma kväll, berättar Hani Parsi.

Vinnaren lämnar scenen 5 000 kronor rikare, medan andrapristagaren får 1000 kronor.

Ungdomarna fixar

Den 28 april arrangerade Skärholmens ungdomsråd tävlingen Röda linjens bästa poet, också i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Bara en månad senare kommer alltså nästa tävling.

– Ungdomarna har själva kommit med idéerna och jobbat för att de ska bli verklighet, säger Hani Parsi.

Fakta

Talanger i alla åldrar får tävla

Aktuellt: Eventet Talang, en talangjakt för alla åldrar.

Var: Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.

Tid: 26 maj, kl 16–19.

Entré: Gratis.

Arrangörer: Skärholmens ungdomsråd och Kulturhuset Stadsteatern.

 

Källa: Skärholmens ungdomsråd
Visa merVisa mindre