Dusan Jajic är utlånad från Hammarby till Frej. I våras möttes de i en träningsmatch. Foto: Läsarbild Jenny Rydberg

Jajic: ”Vi tar hem det här och säkrar kontraktet”

IK Frejs framtid avgörs i Superettans sista omgång som spelas under lördagen. Mittfältaren Dusan Jajic som är utlånad från Hammarby tror på seger för Täbyklubben vilket skulle innebära att Frej blir kvar i Superettan nästa säsong.

  • Publicerad 15:50, 9 nov 2018

Under lördagen spelas Superettans sista omgång. Täbyklubben IK Frej är det enda laget i serien som kommer från Stockholm och kan i den sista matchen mot Värnamo säkra Superettankontraktet till nästa säsong.

– Det känns bra. Laget känns bra och alla vet vad vi behöver göra. Vi kommer ut i den sista matchen och ge allting och avsluta säsongen på ett bra sätt, säger mittfältaren Dusan Jajic som är i klubben på lån från Hammarby.

Frej har allt i egna händer och det räcker med en poäng mot Värnamo för att slippa kvalspel nedåt. Även vid förlust kan det gå vägen om lagen under inte vinner sina matcher. Under säsongen har Frej både gjort och släppt in många mål.

– Det har varit rätt svängiga matcher och vi måste jobba på att stänga till bakåt. Men vi gör mycket mål vilket såklart är bra, säger Jajic.

Dusan Jajic vid en träning på Årsta IP med Hammarby.

Återvänder till Hammarby

Dusan Jajic kontrakt med Frej går ut efter säsongen och han ska återvända till Hammarby. Men frågan om han kommer att ta en plats i Hammarbys trupp.

– Jag har gjort bra ifrån mig den här säsongen och har en match kvar och det är det jag fokuserar på just nu. Vad som händer med Bajen vet jag inte. Vi får snacka med Bajen så får vi se vad som händer helt enkelt.

Dusan Jajic trivs bäst i en offensiv mittfältsroll där Hammarby kanske kommer att behöva Jajic tjänster nästa år. Nu slutar Kennedy och Junior är långtidsskadad. Dessutom ryktades det redan i somras att Jiloan Hamad kanske lämnar för en annan klubb.

Jag vet att jag har så mycket att ge i min position och jag vet vad jag kan göra på planen

Dusan Jajic

Det skulle i så fall öppna upp möjligheten för Jajic att ta en plats i truppen. Men han menar att ska också behöver få spela och inte bara hamna på bänken.

– Såklart att jag vill till Bajen. Jag ska tillbaka dit och har kontrakt kvar där men om jag inte får spela är det svårt för mig att vara i en sådan situation. Jag vet att jag har så mycket att ge i min position och jag vet vad jag kan göra på planen. Vi får se helt enkelt.

Vad tror du om matchen mot Värnamo?

– Jag tror vi vinner och tar hem det här och säkrar kontraktet till nästa år.

Hur firar ni vid ett säkrat kontrakt?

– Det blir lite festligheter då tror jag, säger han och skrattar.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!