”Jag måste engagera mig”

Flera Järvabor söker svar bland partitälten på Spånga IP. – Jag har tröttnat och känner att jag måste engagera mig om det ska bli en bättre framtid, säger Fatima Mohamed, som frågar ut politikerna under politikerveckan.

  • Publicerad 09:27, 14 jun 2017

I de två vita tältraderna, som står uppradade på Spånga IP, finns alla riksdagspartier representerade. Dit har flera Järvabor sökt sig för att ställa frågor under politikerveckans första fyra dagar.

En av dem är trebarnsmamman Fatima Mohamed från Hjulsta.

– Jag har kommit hit för att höra debatter och prata med partierna för att ta reda på vad de står för så att jag vet hur jag ska rösta. Alla säger att de är bäst, men så är det inte.

Hon menar att hon redan sett vad Socialdemokrater och Moderater kan åstadkomma och söker nu svar blad de andra partierna.

Ett av partitälten som varit särskilt påpassat är Sverigedemokraternas.

Vilka frågor har ni fått från Järvaborna de senaste dagarna? 

– Många har varit nyfikna, för en del är det första gången de träffar en sverigedemokrat och vill veta vad vi står för. Vi får många frågor om trygghet, säger Johan Tireland, Sverigedemokraterna Upplands bro.

I Moderaternas tält berättar Aras Amin, ersättare för Moderaterna i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, att de värvat fler nya medlemmar, under veckans första dagar.

– Nyss värvade jag en person som lämnade Socialdemokraterna för att komma till oss.

– Skola och trygghet är de frågor som vi får flest frågor om. Folk är otroligt trötta på skottlossningarna i området, säger han.

Även i Liberalernas tält har frågor om skola och trygghet dominerat.

– Vi får många nationella frågor och folk verkar vara nyfikna och vill prata politik, säger Gustav Gergorson, som arbetar för Liberalerna.

Sociala ungdomsförbundet är också på plats.

– Jag har märkt att flera inte har så högt förtroende för politiker. Många säger, att politikerna bara säger samma saker, säger Halkow Aziz.

Fatima Mohamed har redan pratar med flera politiker i tälten och tänker fortsätta under de kommande dagarna. än har hon inte bestämt vilket parti som får hennes röst.

– Jag känner att det är dags att jag engagerar mig för att mina barn ska få en bättre framtid. Och för att inte andra ska prata över huvudet på oss muslimska kvinnor. Folk verkar tycka synd om oss kvinnor fast många av oss är starka.