Jacob Nystedt årets Lionsstipendiat

Jacob Nystedt fick årets stipendium i idrott, 10 000 kronor, av Lions Club Täby/Näsbypark. Den 19-årige längdskidtalangen från Lahäll tog emot utmärkelsen i Viggbysalen i Viggbyholms på torsdagen.

  • Publicerad 12:09, 8 jun 2018

– Vi fick in en hel del ansökningar. Stipendiekommittén valde att belöna Jacob på grund av hans prestationer och för den lovande utveckling han visar, säger Kjell Ivarsson från Lions Club Täby.
Stipendiet överlämnades av Stig Liljeström, tidigare gymnasiechef i Täby och själv en erfaren skidåkare med cirka 40 Vasalopp på meritlistan.

Uttagen i landslaget

Jacob Nystedt går nu ut fjärde och sista året på skidgymnasiet i Sollefteå och tävlar för skidklubben Hudiksvalls IF.
Den gångna säsongen svarade han för många starka insatser, bland annat var han den ende åkare som tog medalj på alla tre individuella distanserna i JSM i februari.

Nyligen belönades Jacob Nystedt dessutom med en plats i utvecklingslandslaget för unga åkare för tredje året i rad, där även en annan Täbykille – Axel Aflodal – tog plats.

Kultur prisas nästa år

Lions Club Täby/Näsbypark delar ut stipendium till ungdomar varje år, var annat år till en idrottare och var annat år till en kulturutövare.