Vid klockan halv tre under natten till torsdagen blev Izhagh Ali hastigt väckt av sin fru. Hon hade vaknat av smällarna från bildäck som exploderade i garagebranden på Magnegatan.

– Jag tittade ut och såg massa rök och att molnen var helt orangea, säger Izhagh Ali som bor i närheten garaget.

Han misstänkte att det var bilar som brann men kunde aldrig föreställa sig att det var så många som 200 stycken.

– Jag tänkte att det kanske var några bilar ovanför garaget som brann. Det brukar vara två eller tre bilar som brinner innan brandkåren kommer. Det är normalt i Märsta, vi har blivit vana.

Izhagh stängde fönstren efter att brandröken hade spridit sig över hela området. Under natten fick boende i området även sms från SOS alarm om att man ska hålla sig inne och stänga fönster.

Tjock rök i hela området

En annan person som Mitt i pratat med vittnar om att röken vid garaget var så tjock att han nästan inte såg handen framför sig. Polis och räddningspersonal hade gasmasker på sig under insatsen. Det brann i garaget fram till lunchtid på torsdagen.

Izhagh arbetar som taxichaufför och kör även skolbarn i Märsta och Sigtuna. Nu kan han inte arbeta innan han har en annan bil.

– Jag har polisanmält och väntar på att polisen ska ringa tillbaka. Det måste göras innan jag kan ringa till försäkringsbolaget. Det känns inte kul, det här för med sig massa kostnader för mig, säger han.

Försäkringsbolaget IF är medveten om branden och håller på att se över vilken omfattning den får.

– Vi håller på att undersöka vad vi har fått in och vad vi kan få in. För drabbade kunder kommer vi finnas här för frågor och kommer även att åka ut när vi får tillträde, säger Jessica Hjälmered som är presschef på IF.

Funderar på att flytta

För Izhaghs del måste han vänta innan han kan börja jobba igen. Det tar tid att beställa en ny bil.

– Jag vet inte vad som händer med mig. Det är alltid tråkigt när det händer, det känns som att det är dags att flytta. Jag har tre barn och jag vill inte att de ska växa i den här miljön.

https://www.mitti.se/nyheter/tvahundra-bilar-forstorda-i-stor-garagebrand-i-marsta/repuhz!fA0vXxs3sL6cjgfKjyMcSg/