Sedan en tid tillbaka har Cecilia Ambjörnsson Galli varit agent i Skandinavien åt skomärket Brunate från Italien. Till sensommaren öppnar hon butiken "Djursholms skor" här vid torget.

– I början var tanken att öppna inne i Stockholm, men sedan har jag lärt känna Djursholm. Här tänker man mer kvalitet än märke. Det är precis vad Brunate handlar om, säger hon.

För ungefär 100 år sedan grundades skomärket och familjeföretaget Brunate vid Comosjön i norra Italien. Till en början tillverkade de ortopediska skor. Efter andra världskriget brann deras fabrik ned, men byggdes sedan upp igen. På 80-talet, i samband med en kris inom skobranschen i Italien, gick man över till damskor.

Cecilia Augustinsson Galli är ursprungligen från Göteborg men bor sedan länge i Italien, där hon har sin familj och är gift med en av arvtagarna till skoföretaget.

Idén att öppna en butik här har funnits i cirka fyra år. När en butikslokal på Djursholms torg blev ledig tog hon chansen. Gemenskapen på torget är något som har lockat.

– Det är ett levande torg med mycket egen karaktär. Det känns väldigt kul. Jag har fått otroligt bra feedback när jag har berättat om mina planer.

Hon berättar att italienska skor utmärker sig på många sätt. Mode, material och bekvämlighet.

– Du ska kunna ta på dig skorna på morgonen, köra barnen till skolan, åka och handla, jobba, och gå i dem i 12 timmar utan problem, men samtidigt känna dig snygg.

Och så handlar det om den italienska livsstilen.

– Att det är ett familjeföretag med mycket kärlek till produkten är väldigt italienskt.

Alla typer av skor kommer inte säljas i butiken.

– Det kommer inte säljas sneakers.

Herrarna då?

– Det kommer säljas väskor, accessoarer. De kommer också kunna ta en espresso här om de väntar på någon, säger Cecilia Augustinsson Galli.