Många såg planen över Stockholm i fredags kväll Foto: Läsarbild Dipartemento Protezione Civile

Italienska brandflyget kärleksbombas

I fredags kväll vattenbombades skogsbranden i Nacka av italienskt brandflyg. Nu skickas mängder av hälsningar till besättningen via Facebook.

  • Publicerad 11:57, 17 jun 2018

”Ni är många som vill skicka en hälsning till den italienska besättningen på de två brandflygen som släppte vatten över Nackabranden. Kommentera i inlägget vi delar här så kommer hälsningarna hela vägen fram!” skrev Södertörns brandförsvarsförbund i ett inlägg på sin Facebooksida på söndagsförmiddagen.

Samtidigt delade de ett inlägg från Dipartemento Protezione Civiles Facebooksida med bilder från fredagens insats. De italienska brandflygen är i Sverige med anledning av den stora brandrisken. I fredags fick de rycka ut vid branden i Nacka, som de vattenbombade med stor framgång.

Nu är det den italienska besättningen som kärleksbombas. På bara ett par timmar har mängder av hälsningar strömmat in. Många skickar hjärtan och tackar för deras insats. ”Flying heroes” skiver någon. ”Grazie mille! Thank you for your valiant efforts saving our forests. You may stay indefinitely”, skriver en annan. 

– Det är väldigt många som vill skicka en hälsning. Det blev ju en rätt spektakulär släckningsinsats och snygga bilder med planen i solnedgången. Vi har fått väldigt positiv feedback från folk via vår Facebooksida, säger Henrik Nyman, operativ chef, vdi Södertörns brandförsvarsförbund.