Väsbypolitikern Ismo Salmi (KD) är förvånad över S-tystnaden efter nazist-uttalandet. Foto: Sara Flodin

Ismo Salmi (KD): Han får ensam schavottera

Toppolitikern Leif Berglund (S) avgår efter att ha kallat Väsbypolitikerna Ismo Salmi (KD) och Robert Pettersson (MED) nazister. – Han har tagit ansvar för sin gärning, säger Ismo Salmi, som krävde Berglunds avgång.

  • Publicerad 18:00, 13 jul 2018

Både Ismo Salmi (KD) och Robert Pettersson (MED) krävde att Leif Berglund skulle avgå som fullmäktigeordförande i Upplands Väsby efter nazist-uttalandena om dem. De hade då tagit del av en smygfilmning av Berglund, som spridits på nätet sedan i lördags.

På fredagen valde Leif Berglund, som varit aktiv i Väsbypolitiken i över 20 år, att lämna sina politiska uppdrag.

– Tycker att det var ett väntat beslut och helt logiskt av honom att avgå, kommenterar Robert Pettersson.

– Det är helt rätt beslut, säger Ismo Salmi, som också sitter i kommunfullmäktige i Upplands Väsby. Man kan inte sitta som kommunfullmäktiges ordförande och inte heller vara ledamot i kommunfullmäktige för ett normalt, stort och bra parti som Socialdemokraterna om man kallar andra ledamöter för nazister.

Förvånad över S-tystnad

Ismo Salmi (KD) är dock förvånad över att ingen från det socialdemokratiska partiet officiellt har gått ut med en kommentar eller ursäkt.

– Vad som är så sorgligt är att partiet inte har kommenterat det på någon sätt eller tagit avstånd från händelsen. De har bara lagt locket på. Han får stå där ensam och schavottera, menar Ismo Salmi.

”Leif Berglund får stå där ensam och schavottera”

Ismo Salmi (KD)