Isfest. Lykke Wester, 7, och lillebror Måns, 4, var glada att isen på Ekvallen äntligen öppnat. De körde varv på varv och testade nya skridskorna. Foto: Eva Tonström

Isar och idrottshallar öppna igen

Nu har alla anläggningar öppnats igen, både inne och ute. Men bara barn och unga upp till åk 9 får träffas inomhus, med en rad restriktioner.

  • Publicerad 10:06, 26 jan 2021

Efter att ha varit helt stängt sedan före jul öppnar nu en rad platser och verksamheter för kultur och idrott upp igen. 

Ekvallens bandyplan öppnade för allmänhetens åkning redan förra veckan med maxantal som får vara på isen samtidigt, liksom kommunens idrottsanläggningar utomhus.    

Den här veckan slogs portarna upp även för sporthallar, gymnastiksalar och ishall, bibliotek, kulturskola och fritidsgårdar. Alla med ett maxantal för antalet utövare som får vistas där samtidigt. Omklädningsrum och kafeterior är fortsatt stängda.

Äldre får vara utomhus

Värmdös kultur- och fritidschef, Fredrik Nornvall, är glad över att kunna öppna igen. Men inomhusaktiviteterna gäller än så länge bara för barn och unga födda 2005 eller senare. 

– De som är födda 2004 eller tidigare och vuxna förväntas fortfarande hålla till utomhus, eller digitalt, allt enligt pandemilagen och myndigheternas rekommendationer, säger han.

Det betyder att alla utomhusanläggningar är öppna även för äldre tonåringar och vuxna, så länge man håller avstånd. Ett maxantal införs för hur många som får vara där samtidigt och omklädningsrummen är fortsatt stängda. 

När det gäller biblioteken är alla åldrar välkomna, men bara tio åt gången i Runda huset och max fem i Hemmesta och Djurö. Gustavsbergsbadet är fortfarande stängt, öppnar tidigast 8 februari igen.

Coronagräns. Såhär många får vara på bandyplanens is samtidigt. Foto: Eva Tonström

Här är listan

Läs här vilka regler och öppettider som gäller på kommunens anläggningar.