Isabella Löwengrips villa klickades mest på Hemnet

Entreprenören Isabella Löwengrips bostad på Lidingö fick många att surfa in på Hemnet 2018. En villa på den exklusiva adressen Strandvägen i Djursholm lockade också många nyfikna.

  • Publicerad 11:12, 7 jan 2019

Isabella Löwengrips villa på Lidingö fick totalt 341 268 klick och hamnade därmed i topp på på bostadssajten hemnets klicktopp 2018.

– Det var helt galet. Mer än Zlatans hus! När Isabella Löwengrip gick ut på sociala medier och sa att hon skulle sälja så var det ju många av hennes följare som gick in och tittade. Vi var lite oroliga ett tag att det skulle bli anstormning till visningarna, men det var trots allt inte betydligt fler än vanligt, säger fastighetsmäklare Jonas Gadelius på Gadelius fastighetsbyrå.

Villan såldes för en bit över 11 miljoner kronor.

Djursholmsvilla ännu inte såld

På plats två ligger ett slott i Eslöv och på plats tre en lyxvilla i Västerås. På fjärde plats kom en villa på den exklusiva adressen Strandvägen i Djursholm som lades ut för det uppseendeväckande priset 60 miljoner kronor.

– Det är en exklusiv villa med fint läge i Djursholm och den typen av bostäder finns det alltid ett stort intresse för. Sedan är det en mer begränsad målgrupp som har råd att köpa dem, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet.

Isabella Löwengrips hus fick stor spridning i sociala medier.

Försäljningsvolymerna gick ner

Villan på Strandvägen är fortfarande inte såld. Att en så exklusiv villa ligger ute länge är inte ovanligt. Men generellt så har det varit svårsålt på Lidingö och i Danderyd 2018 säger Staffan Tell.

– 2018 var ett år då det gick trögare på bostadsmarknaden och vi har sett att dyras villor har påverkats mer av amorteringskrav och bankernas utlåning Försäljningsvolymerna gick ner. Och Lidingö och Danderyd har bland de högsta priserna i landet, säger Staffan Tel.

Fakta

Hemnets klickraketer 2018

1. Villa, Lidingö 341 268 klick
2. Slott, Eslöv 270 202 klick
3. Villa, Västerås 123 000 klick
4. Villa, Danderyd 121 000 klick
5 Gård, Eslöv 114 000 klick

Källa: Hemnet