Invigning av Lövsta motionsspår

I morgon, lördag, invigs det nya motionsspåret i Lövsta. Här kan man både springa, gå och rulla fram i löparspåret. Den som inte vill springa Stockholm maraton är dessutom välkommen att delta i premiären av Lövstaloppet.

  • Publicerad 11:07, 1 jun 2018

Nu är motionsspåret i Lövsta äntligen klart för invigning. Den 3,2 kilometer långa slingan, med start och mål vid Hässelby golfklubb, är anpassad för att passa motionärer både till fots och på hjul.

– Vi har börjat göra motionsspår i lite hårdare material, så det som är unikt i Lövsta är att man ganska enkelt ska kunna använda spåret även om man använder rullstol, säger Stellan Nilsson, projektledare på Idrottsförvaltningen.

Rörelseaktiverad lampor

För den som inte vill springa hela slingan är spåret tvåfiligt, så att det enkelt går att vända och springa tillbaka där det passar. Spåret är också relativt plant, med två mindre backar.

– Det ska fungera bra, även om man vill rulla, säger Nilsson.

Förutom det lite hårdare underlaget har spåret utrustats med belysning som har rörelsedetektorer. Lamporna tänds alltså när man närmar sig i spåret.

– Det är ett nytt sätt att göra belysning i motionsspår, och ska spara energi eftersom det inte lyser när spåret inte används, till exempel nattetid, säger Stellan Nilsson.

Man har också byggt en ordentlig cykelparkering, utöver bilparkeringen.

Preparerade skidspår

Och ett utegym kommer det att bli – så småningom. 

– Det är på planeringsstadiet nu, och kommer att komma om ungefär ett år, säger Stellan Nilsson.

På vintrarna, med start först nästa år, kommer spåren förhoppningsvis att prepareras för skidåkare.

Premiär för Lövstaloppet

Lördagens Lövstalopp, med start 11.30, blir det första – men förhoppningen är att det ska bli ett återkommande lopp. Och hit är alla välkomna.

– Vill man ut och röra på sig, men inte vill springa Stockholm maraton så kan man kom ut och springa, gå eller rulla Lövstaloppet, säger Stellan Nilsson.

Fakta

Program för invigningen, 2 juni

10.30: Korv med bröd

11.00: Invigningstal av Alexander Lindholm (S), ordförande i idrottsnämnden och Kadir Kasirga (S), ordförande i Hässelby-Vällingbys stadsdelsnämnd.

11.10: Gemensam uppvärmning.

11.30: Lövstaloppet. Ingen föranmälan behövs.

Plats:

Parkeringen vid Lövsta motionsspår, Lövsta koloniväg 2.

Källa: Idrottsförvaltningen
Visa merVisa mindre