Den nybyggda friluftsgården vid Lillsjöbadet har nu vattenskadats för andra gången på kort tid. Foto: Niklas Loman

Invånare larmade: Nybyggda friluftsgården vattenskadad igen

Upplands-Bro kommun har knappt hunnit inviga sin nybyggda friluftsgård vid Lillsjöbadet innan man meddelar att bygget vattenskadats – för andra gången.

  • Publicerad 16:53, 7 sep 2022

Kommuninvånare tittade in genom fönstren på friluftsgården och såg vatten på golvet

För ett par veckor sedan lät kommunen inviga den nybyggda friluftsgården vid Lillsjöbadet.

Från början var tanken att den skulle stå klar inför sommarens varma månader men en vattenskada gjorde att invigningen fick skjutas fram.

Petjos öppnar nytt vid Lillsjöbadet

Nu meddelar Upplands-Bro kommun att friluftsgården drabbats av en ny vattenskada, vid samma mätarkoppling, som senast en vattenskada drabbade bygget.

– Det var nyfikna kommuninvånare som tittade in genom fönstren på friluftsgården på eftermiddagen den 1 september och såg vatten på golvet. Vi fick samtal och åkte genast dit för att stänga av vattnet och kontaktade entreprenören. Därefter har dem utrett vad som behöver göras för att återställa lokalerna, säger Susanne Lindqvist, avdelningschef för idrott och förening.

Nya friluftsgården är vattenskadad

Enligt den nuvarande prognosen så kommer byggnaden att öppna för allmänheten senare i höst.

– Det är ofattbart tråkigt att det har blivit så här, det ska egentligen inte kunna hända. Efter vattenläckan i våras har lokalen återställts, den är besiktigad och godkänd, man har provtryckt vattenledningarna och tagit byggnaden i drift. Men ändå så har det hänt, det är både ledsamt och frustrerande.

Därför dröjer öppningen av friluftsgården

Den nya vattenskadan är enligt kommunen inte lika omfattande som den i våras.

Men ”vissa komponenter kommer behöva bytas ut och delar av lokalen måste åtgärdas innan den öppnar”.

Upplands-Bro kommun uppger att arbetet som nu ska genomföras är en garantiåtgärd och kommer således inte att kosta kommunen och skattebetalarna något.

Hur kan det här hända två gånger?

– Vi har inte fått någon officiell förklaring, jag vet att entreprenören utreder det här. De ska ha skickat komponenten till fabrikanten för att ta reda på vad som är fel. Men det här ska inte kunna hända, säger Susanne Lindqvist.

Mobil trygghetsturné runt om i Upplands-Bro

Kommunen och polisen lämnar centrum Hela kommunen är lika viktig i det pågående trygghetsarbetet. Det här menar Upplands-Bro kommun och polisen – och ger sig ut på en endagsturné.tisdag 4/10 17:21

Medborgarförslag om vattenleken i Kungsängens centrum

Borde även finnas i Bro: "Skulle vara fantastiskt" På torget i Kungsängens centrum finns det sommartid en fontän som lockar till lek bland kommunens yngre invånare. Nu föreslår en medborgare att en liknande lösning borde etableras i Stjärnparken i...måndag 3/10 17:28