För ett par veckor sedan lät kommunen inviga den nybyggda friluftsgården vid Lillsjöbadet.

Från början var tanken att den skulle stå klar inför sommarens varma månader men en vattenskada gjorde att invigningen fick skjutas fram.

https://www.mitti.se/nyheter/petjos-oppnar-nytt-vid-lillsjobadet/repudf!vbocHDyVTvDxRciY3iXNnQ/

Nu meddelar Upplands-Bro kommun att friluftsgården drabbats av en ny vattenskada, vid samma mätarkoppling, som senast en vattenskada drabbade bygget.

– Det var nyfikna kommuninvånare som tittade in genom fönstren på friluftsgården på eftermiddagen den 1 september och såg vatten på golvet. Vi fick samtal och åkte genast dit för att stänga av vattnet och kontaktade entreprenören. Därefter har dem utrett vad som behöver göras för att återställa lokalerna, säger Susanne Lindqvist, avdelningschef för idrott och förening.

https://www.mitti.se/nyheter/nya-friluftsgarden-ar-vattenskadad/repvet!Pls380MqoAu56Hg9gooLg/

Enligt den nuvarande prognosen så kommer byggnaden att öppna för allmänheten senare i höst.

– Det är ofattbart tråkigt att det har blivit så här, det ska egentligen inte kunna hända. Efter vattenläckan i våras har lokalen återställts, den är besiktigad och godkänd, man har provtryckt vattenledningarna och tagit byggnaden i drift. Men ändå så har det hänt, det är både ledsamt och frustrerande.

https://www.mitti.se/nyheter/darfor-drojer-oppningen-av-friluftsgarden/repvhv!DTokz2FCHLrhqQcI78C2fw/

Den nya vattenskadan är enligt kommunen inte lika omfattande som den i våras.

Men ”vissa komponenter kommer behöva bytas ut och delar av lokalen måste åtgärdas innan den öppnar”.

Upplands-Bro kommun uppger att arbetet som nu ska genomföras är en garantiåtgärd och kommer således inte att kosta kommunen och skattebetalarna något.

Hur kan det här hända två gånger?

– Vi har inte fått någon officiell förklaring, jag vet att entreprenören utreder det här. De ska ha skickat komponenten till fabrikanten för att ta reda på vad som är fel. Men det här ska inte kunna hända, säger Susanne Lindqvist.