Här började det. Hemma i ett allrum i huset i Väsjön började Vanessa Bradanini Ahlqvist ge klasser för sina vänner. Foto: Tomas Stark

Internationellt träningsföretag drivs från parhus i Väsjön

Trots en viss osäkerhet på grund av corona startades över 600 nya företag i Sollentuna i fjol. Ett av dem är Powerful Grace Club, som delvis blev verklighet just på grund av pandemin. Det är ett företag som levererar online-träning till hela världen – med ett parhus i Väsjön som bas.

  • Publicerad 13:25, 4 jul 2021

I pandemins tidiga skede avslutade Vanessa Bradanini Ahlqvist sitt jobb som marknadsförare på en reklambyrå i Stockholm. Samtidigt gick stora delar av världen in i lockdown och Vanessa, som tidigare också jobbat som träningsinstruktör, började ge gratisklasser till sina vänner runt om i Europa.

– Jag kommer från Schweiz och vi har bott i London och i Milano. Där var det ganska strikt lockdown och jag ville hjälpa mina vänner att må bra, både fysiskt och mentalt, säger hon.

Snart föddes idén till Powerful Grace Club. Vanessa, som nu är vd i bolaget, och hennes man Christoffer Ahlqvist slog sig ihop med fitnessexperten Annalisa Tamborini, och i september rullade verksamheten igång.

– Vår huvudsakliga målgrupp är kvinnor mellan 28 och 40 år, men alla är förstås välkomna att träna med oss säger Christoffer, som jobbar på bank och håller reda på bolagets siffror.

"Inte egoistiskt att träna"

Majoriteten av kunderna kommer från Sverige, England, Italien och Schweiz. Alla klasser är på engelska och för tillfället har PGC tio instruktörer baserade i fem olika länder.

– Här i Sverige är kvinnor väldigt självständiga, men så är det inte i Schweiz och Italien. Säger kvinnor där att de ska ut och springa en timme så ses det inte som något positivt, som här, så det är svårare för kvinnor i södra Europa att få tillfälle att träna. Men det är inte egoistiskt att träna. Våra klasser är 30–45 minuter, och vi har många mammor som säger att de inte skulle kunna träna utan oss, säger Vanessa.

Hittills har PGC vuxit utan marknadsföring.

– Vi finns på olik träningsplattformar och det har spridit sig mun till mun, säger Vanessa.

Planerar att växa

Men planen är att satsa aktivt på att växa ytterligare efter sommaren.

– Först ville vi se att konceptet funkade. I september blir det en relansering och vi kommer att fokusera mycket på den italienska marknaden, säger Vanessa.

Själv är hon utbildad inom marknadsföring och jobbar i dag helt och hållet med att hålla i alla trådar.

– Jag ger inte klasser själv längre, bara om det är jättekris. Men jag tränar med våra egna klasser! säger hon.

Omskrivna internationellt

Namn: Vanessa Bradanini Ahlqvist.

Ålder: 36 år.

Bor: I Väsjön sedan tre år.

Familj: Maken Christoffer Ahlqvist och barnen Alexander, 4 år och Sienna, 2 år.

Yrke: Vd på nystartade online-träningsbolaget Powerful Grace Club.

Aktuell: Planerar att snart expandera med bolaget som har blivit antagna till startupnätverket SUP46 i Stockholm och som redan har blivit omskrivna i bland andra engelska Womens Health och italienska Vanity Fair och Cosmopolitan.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hoppfull invigning på Enavallens nya banor

Sport Enavallens friidrottsbanor har renoverats. 11 augusti ska de invigas. Då kommer Sverigeeliten till Enköping.onsdag 4/8 4:18

Ståhl om guldet: ”Det var magiskt”

Nyheter Järfällas diskushjälte är tillbaka i Sverige efter bragden i Tokyo Järfällas Daniel Ståhl har kommit tillbaka till Sverige efter att ha vunnit ett historiskt OS-guld i Tokyo.tisdag 3/8 15:18

Över tio år gammalt dna-prov fällde man för barnvåldtäkt

Nyheter Nytt analysverktyg visade annat resultat En man från Sollentuna fälldes för våldtäkt mot barn 2010, men friades i hovrätten. I fjol ansökte riksåklagaren om resning efter ny analys av ett arkiverat dna-prov – och nu har domen ändrats på...måndag 26/7 19:00