Planen. Ex-proffset Andreas Vinciguerra ställer in internationella tennistävlingarna i Långtora. Foto: Fredrik Gustafsson

Internationella tävlingarna ställs in

De internationella tennis­tävlingarna i Långtora i sommar ställs in. Avtalet mellan arrangören­ och Svenska Tennis­förbundet är uppsagt.

  • Publicerad 09:35, 29 apr 2022

Någonting kommer det att bli i framtiden.

I sommar var det tänkt att världens tennisögon skulle riktas mot Långtora utanför Enköping. Åtta internationella tennistävlingar. Fyra damtävlingar och fyra herrtävlingar.

Tävlingarna skulle arrangeras av entreprenören Jens Lackman och det tidigare­ tennisproffset Andreas Vinciguerra genom bolaget Lackmann Holding AB.

Men nu meddelar Svenska Tennisförbundet att det kommer inte blir några tennistävlingar i Långtora i sommar.

Avtalet mellan arrangören Lackmann Holding AB och Svenska Tennisförbundet om de åtta internationella tävlingarna har sagts upp i samråd.

– Det är beklagligt att arrangören tvingas ställa in. Framför allt för spelarna som går miste om för dem viktiga tävlingstillfällen, säger Christer Sjöö, generalsekreterare, Svenska Tennisförbundet.

Enligt Jens Lackmann, vd på Lackmann Holding AB, är det omvärldsläget som slagit undan benen för storsatsningen i Långtora.

– Vi hade sett fram emot att välkomna tenniseliten till Långtora i sommar. Dess­värre har de rådande omständigheterna i omvärlden haft stor påverkan på oss, säger entreprenören Jens Lackman, som bland annat huserar i byggbranschen som drabbats hårt av både pandemin och kriget i Ukraina.

Andreas Vinciguerra som varit frontman för satsningen berättar att han hann komma långt i planeringen av tävlingarna.

– Det mesta med organisationen var klart, men vissa sponsorer valde att avvakta läget. Och utan dem kan vi inte göra det här, säger Andreas Vinciguerra.

Betyder det här att det aldrig kommer att spelas tennis på hög nivå i Långtora?

– Jo, det kommer det att bli. På ett eller annat sätt. Sedan får vi se vilken variant vi väljer. Men någonting kommer det att bli i framtiden.

När Mitt i Enköping träffade Andreas Vinciguerra strax efter att satsningen offentliggjordes förra hösten berättade han att det även fanns planer på viss hotell- och restaurangverksamhet ute på gården i Långtora.

Men inte heller de planerna kommer att genomföras.
I alla fall inte nu.

– Tävlingen var liksom ryggraden för allting. Utan den kan vi inte göra det andra­ heller vi tänkt. I alla fall inte nu, säger han.

Andra tennistävlingar

Sommaren 2022 arrangerar Svenska Tennisförbundet tillsammans med klubbarna sex internationella herr- och damtävlingar utomhus: i Båstad, Kalmar, Malmö, Varberg och Ystad.

De åtta tävlingarna som var planerade att avgöras i juni och augusti i Långtora har blivit inställda.

Regionanställda ska tackas med Maggio-konsert

Nyheter Många regionanställda har slitit hårt under pandemin­. Nu ska de hyllas och tackas för sina insatser – med konsertbiljetter till Veronica Maggio och Eric Gadd.onsdag 25/5 9:39

BLÅLJUSRAPPORT: Krockade med container i Örsundsbro

Nyheter En man på fyrhjuling misstänks för ett flertal brott. Då polis försökte stoppa honom flydde han och krockade med en container. I övrigt i blåljusrapporten från måndagen: inbrott, drogbrott och stöld.tisdag 24/5 15:08