Rune Öhlund (SD) kan komma att rösta emot majoriteten. Foto: Privat / Mikael Anderrson

Inte säkert SD röstar med majoriteten

Den styrande majoriteten fortsätter att leda kommunen i minoritet och räknar med Sverigedemokraterna som stödparti. Men SD lovar inget.

  • Publicerad 12:07, 16 sep 2022

Lägger de fram dåliga förslag kommer vi att rösta för avslag

När majoriteten presenterade hur Sigtuna kommun ska styras de kommande fyra åren räknade de med att SD kommer att fortsätta rösta för kommunlednings förslag och emot oppositionens. Så som det konsekvent har varit under den pågående mandatperioden.

Men kan de vara så säkra på att få med sig SD i alla sina beslut?

Rune Öhlund är partiledare för Sverigedemokraterna i Sigtuna.

– Naturligtvis inte. Vi kommer att noggrant titta på de förslag som alliansen lägger fram och därefter besluta hur vi kommer att rösta. Lägger de fram dåliga förslag kommer vi att rösta för avslag, säger han.

Vilka frågor skulle det i så fall handla om där ni känner att ni står på samma sida?

– I bland annat trygghet och skolfrågor har vi liknande lösningar och där tror att vi står på samma sida för medborgarnas bästa.

Hade ni räknat med att få mer makt lokalt i och med er ökning av mandat?

– Vi är otroligt glada att vi har ökat vårt väljarantal i kommunen och erhållit ytterligare ett mandat. Visst hade varit bra om vi kunde vara med i kommunledningen, men vi inser också att vi har flera nya och oerfarna kandidater som inte riktigt är redo att leda en kommun.

Som vågmästare kan ni vara med att påverka besluten ändå?

– Vi kommer att lägga fram förslag i sakfrågorna och försöka få en majoritet att rösta för dessa i fullmäktige.

Ett barn och en vuxen rånades i Märsta

Nyheter Två rån i Märsta på fredagskvällen Ett barn och en man utsattes för rån under fredagskvällen. Polisen kunde gripa två berusade män som misstänks för två fall av rån.måndag 26/9 9:55

FC Arlanda är klara för division 2

Nyheter Resultatet i sista matchen betydelselös för placering Det blev triss i vinster för Sigtunalagen FC Arlanda, Märsta IK och Rosersbergs IK i helgen.måndag 26/9 8:34

Allt vanligare med norrsken – så fångar du fenomenet på bild

Nyheter Elvaårscykel. Just nu är solens aktivitet på uppgång, då blir himlen mer färggrann Dansande ljus i skyn i skimrande gröna och blå toner. Nu syns norrsken allt mer på våra breddgrader. Så plåtar du fenomenet på bästa sätt?lördag 24/9 13:54