I början av sommaren fick Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning en miljon kronor från stadens trygghetsfond för att bygga ett utomhusgym i Lövsta.

Planen var att anläggningen skulle byggas den här hösten för att invigas i december. Men när Mitt i besöker motionsslingan i Lövsta lyser utegymmet med sin frånvaro.

– Ja, vart tog det vägen? undrar Suzanne Sundström, som bor i Hässelby villastad.

Hon är ute och springer, minst ett varv brukar det bli, tre gånger i veckan. Och hon är säker på att hon skulle använda gymmet om det fanns.

Precis som villastadsbon Eva Edman, som också efterlyser gymmet.

– Det skulle väl byggas här i samband med parkeringen, säger Eva Edman och pekar mot grönytan öster om p-platsen.

Gymmet ska få belysning och utemöbler

Hon hoppas själv på att det blir en armpress, benpress och stänger att häva sig upp på. Förutom redskap ska gymmet få belysning och utemöbler. Syftet är att området ska kännas tryggt efter skymning.

– Jag springer här ofta, det är jättefint på spåret. Och jag är inte ensam, det är många som är här och motionerar så här på lunchen, säger Eva Edman.

Så vad har hänt med gymmet? Det vet Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning ingenting om. Förvaltningen hänvisar till idrottsförvaltningen, som i somras fick i uppdrag att upphandla en entreprenör för jobbet.

Planeringen i gång

Även från idrottsförvaltningen är det först tyst. "Vi inväntar en del svar själva" skriver kommunikationschefen Camilla Hagman i ett sms. Sedan dröjer det fem dagar innan de kan svara på Mitt i:s frågor. Men då har det hänt grejer.

– Svaret har dröjt för att det var ett planeringsmöte igår eftermiddag med berörda parter, säger Camilla Hagman.

Fördröjningen beror på att upphandlingen och projekteringsplaneringen har tagit längre tid än beräknat. Den nya tidsplanen är att utegymmet kommer att börja byggas vecka 50 och bli klart i slutet av januari nästa år.

Två andra utegym klara

Även om utegymmet i Lövsta dröjer har två andra blivit klara i stadsdelsområdet i år. Det ena, vid Maltesholmsbadet, invigdes tidigare i år. Det vid parkleken Gulsippan i Hässelby villastad har precis blivit klart.

– Det verkar bra, säger Carina Skog, som kollar in det nya utegymmet tillsammans med sin man under lunchpromenaden.