Inställda kvartsfinaler för Sollentuna VK:s herrar och damer

De två första omgångarna av kvartsfinalerna i volleybollens SM-slutspel har ställts in på grund av coronaviruset. Det beslutet tog Svenska Volleybollförbundet inför helgens matcher, där Sollentunas herrar och damer skulle ha spelat hemma Örkelljunga respektive borta mot Ängelholms VC.

  • Publicerad 07:26, 15 mar 2020

– Folkhälsomyndigheten publicerade information med verktyg för riskbedömning och riskreducerande åtgärder för arrangörer av evenemang med under 500 personer. Efter det tog vi ett sent beslut om att ställa in de två inledande omgångarna i SM-slutspelets kvartsfinalfas, säger förbundschefen Martin Kihlström.

De två första omgångarna skulle ha spelats den 14–15 och den 18–19 mars. För Sollentuna VK:s hemmamatch mot Örkelljunga, som skulle ha spelats i går lördag, har det varit flera turer.

Skulle sålt ”soffbiljetter”

Först flyttades matchen från sport- och simhallen till Arena Satelliten. Sedan beslutade Sollentuna VK själva att matchen skulle spelas med tomma läktare – med kostnadsfri stream och en frivillig summa för alla tittare som ville köpa en ”soffbiljett” för att bidra till klubben – för att inte riskera att bidra till ökad smittorisk i samhället.

Men matchen ställdes alltså in helt i stället, efter förbundets beslut. Samma sak gäller damernas bortamatch mot Ängelholm som skulle ha spelats i dag, liksom herrarnas bortamatch och damernas hemmamatch i veckan.

– Vi upplever en stor förståelse från vår fantastiska rörelse som tålmodigt väntat eller väntar på besked gällande tävlingar planerade i närtid och längre fram, säger Örjan Kihlström.

Nytt besked senast torsdag

Hur SM-slutspelet ska avgöras, och om det kan spelas färdigt, behöver utredas ytterligare utifrån rådande situation och förutsättningar som snabbt kan komma att ändras förklarar Volleybollförbundet.

– Vi återkommer med ny information kring Elitseriens slutspel senast på torsdag, säger Örjan Kihlström.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Pandemin tvingar kyrkan att satsa digitalt i jul

Nyheter Gudstjänster och konserter i Sollentuna livesänds via nätet Från första advent och ända fram till jul brukar kyrkan ha ett späckat schema, men i år blir allt annorlunda på grund av coronapandemin – Tiden nu och till jul är vår största tid, vi brukar ha...tisdag 1/12 5:40

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20