HIPSTERDRICKA. Mikrobryggerierna har blivit för nördiga, anser en insändarskribent. Foto: Kiki Beije

INSÄNDARE: Mikrobryggandet har gått för långt på Söder

Mikrobryggeribranchen har blivit lite väl nördifierad och hipsterierad, anser insändarskribenten.

  • Publicerad 21:00, 22 okt 2020

Det här är en insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en insändare – klicka här!

Det har blivit trångt i mikrobryggeribranchen. Numera tycks gälla att varje liten del av Södermalm skall ha sitt eget mikrobryggeri som producerar öl på hela skala från alkoholfritt till starköl. Ekonomer skulle säkert tala om överetablering.

Det tycks också ha smugit sig in rätt krystade berättelser om det producerade ölet parat med flashiga etiketter och en prisbild som ibland når löjets estrader.

När mikrobryggerierna började ploppa upp på marknaden för bra många år sen tyckte jag det var kul och överskådligt. Men mitt intresse har mer och mer fasat ut, och kommer definitivt att punkteras när någon kreativt sinnad producent försöker introducera proletärbira med en smak av verkstad. Då har jag nog druckit min sista mikrobryggeriöl.

Slutsats: Mikrobryggeribranchen har blivit lite väl nördifierad och hipsterierad.