Nicola Adamovic och Niklas Bolle utanför "El Taco Truck". Foto: Andreas Enbuske

"Inrätta frizon för food trucks"

Fritt fram för food trucks. Och bort med alla krångliga regler. Centerpartiet har inspirerats av Östermalmsnytts artikelserie och vill nu att Stockholm ska skapa en frizon för mobila matserveringar.

  • Publicerad 16:09, 12 jul 2012

Östermalmsnytt har upprepade gånger skrivit om att mobila matserveringar, så kallade food trucks, inte får tillstånd att sälja mat enligt stadens gällande lagar och regler.

Nu kräver Centerpartiet att det ska inrättas en frizon för food trucks. Brunkebergstorg anses vara en lämplig plats.
‒ Bra mat är en oerhört viktigt del av en bra stad och genom att lösa upp regelkrånglet och inrätta ”Brunkeberg Food Park” kan Stockholm ta ett första steg mot att bli ett food truck-föredöme och en av Europas främsta matstäder, säger stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (C) i ett pressmeddelande.

Enligt honom utvecklas stans matscen ständigt, men på just food truck-området ligger vi fortfarande långt efter andra städer.

Och intresset för rörliga matställen tycks vara stort. Facebook-gruppen ”Street food Stockholm”, som också uppkom som en reaktion efter vår artikelserie, har idag över 1 400 medlemmar. Gruppen startades av Nidal Kersh och i helgen anordnar gruppen en Street food-festival i Hammarby Sjöstad.