Återöppning. Efter helgen kan barn och ungdomar träna i ishallen igen. Foto: Åsa Sommarström/Arkivbild

Inneträningen för unga öppnar igen – men försiktigt

Nu lättare att vara ung i Vallentuna. På måndag öppnar inomhusträningen för unga igen. Men det blir med restriktioner. Samma gäller för fritidsgårdarna.

  • Publicerad 13:08, 22 jan 2021

Det viktiga är att det blir säkert med ombytena mellan passen.

I går kväll hölls ett extramöte i fritidsnämndens arbetsutskott.

– Vi öppnar upp för dem som är födda 2005 och senare att komma igång och träna i hallar, säger nämndordförande Lars Carlsson, C.

Beslutet fattades efter att kultur- och idrottsminister Amanda Lind i går lättade på restriktionerna för barn- och ungdomsträning.

Det gäller från och med måndag den 25 januari till den 7 februari. Därefter tar nämnden ställning igen.

Kommunen utgår från Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att ge ett utrymme på tio kvadratmeter per person. I en liten träningshall på 30 kvadratmeter kommer alltså bara tre personer in.

– I stora hallar, som vid IP och i ishallen, har vi ändå satt en maxgräns på 50 personer. De som jobbar där får nu dela av så att man kan snöra på sig skridskorna på läktarna t ex. Det viktiga är att det blir säkert med ombytena mellan passen, säger Lars Carlsson.

Inte bara träningen får lättnader. Från och med måndag öppnar också ungdomsgårdarna Mega och Haket igen, dock med begränsningar för antalet besökare.

På Mega släpps 30 personer in medan Haket i Karby får släppa in högst 15 personer, inklusive personal.