Inne eller ute spelar ingen roll – Ayla vinner överallt

Turebergs FK:s 12-åriga talang Ayla Hallberg Hossain kan se tillbaka på en innesäsong med mängder av bärgade guldmedaljer och nya rekordnoteringar. Och när utesäsongen inleddes i helgen så fortsatte hon bara i samma stil.

  • Publicerad 15:25, 14 maj 2019

Fem guld på fem starter. Det blev resultatet för Ayla Hallberg Hossain när utomhussäsongen inleddes med Täby Open i helgen.

Allra bäst resultatmässigt gick det på 60 meter där hon slog till med personligt rekord och Täby Open-rekord med tiden 8.04 redan i försöken.

En guldtid – i seniorklassen

Även på 200 meter blev det personbästa då hon vann över två sekunder före tvåan på 26.47 – en tid som hade räckt till guld även i tävlingens seniorklass.

Nästa utmaning blir Nordiska Skolspelen som avgörs den 20–24 maj på Stadion och på Bosön. Åtta pojkar och åtta flickor i åldern upp till 14 år har valts ut efter tuffa uttagningar i Sätrahallen för att representera Stockholm i en femkamp mot ungdomar från de andra nordiska huvudstäderna.

Flera stortävlingar väntar

Utöver friidrott ingår även fotboll och handboll och totalt deltar cirka 250 ungdomar i tävlingen som startades redan 1948 – då som Nordiska Folkskolespelen – och därefter har arrangerats varje år utom 1963 då det pågick en smittkoppsepidemi i Stockholm.

Därefter rullar säsongen vidare med tävlingar för Ayla, bland annat Diamond League Youth (Bauhausgalan) på Stadion den 30 maj och Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg i slutet av juni.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hon tar fajten mot kommunen – igen

Nyheter Nekades korttidsboende. Har överklagat 91-åriga Karin Kimby har tidigare tagit fajten mot kommunens beslut om äldreomsorg – och vunnit. I juni fick hon ytterligare ett avslag och nu har hon tagit upp kampen igen.tisdag 9/8 7:00

Clownigt besök till Tureberg

Nyheter Föreställningen hålls på låtsasspråk. Den 15 augusti kommer clowntrion Trio Smack till Sollentuna för att bjuda på clownshow.fredag 5/8 15:49

Oväntade vinnarna av Gothia cup

Nyheter Vinnare. "Glädje och lättnad flödade i kroppen" När Sollentunalaget Maj FC startade 2019 var målet klart: vinna Gothia cup. Två år, en pandemi och många cuper senare är laget tillbaka i Sollentuna, med bucklan på hyllan.fredag 5/8 15:48