Stammisbordet. Erik på Skoga får lunchsällskap av Samuel Klippfalk (KD). Foto: Konstantin Löwe

Inget vaccinkrav när seniorträffarna öppnar

Bingo, fika, discgolf, bordtennis och sittgympa – nu har seniorträffarna i Solna dragit igång efter långt pandemiuppehåll. – Många har verkligen längtat, säger Samuel Klippfalk (KD).

  • Publicerad 10:22, 18 okt 2021

Om man känner sig orolig finns det uteaktiviteter också

Nu kan alltså de 65-plussare som vill börja ses på stadens seniorträffar. En rad aktiviteter finns att välja mellan, om man inte bara vill umgås över en kopp kaffe då.

Flera boenden, som Skoga i Huvudsta, har öppet varje dag.

– Jag var där och åt lunch i veckan och pratade med ett gäng som verkligen längtat efter att kunna träffas såhär. Det har varit stängt i ett och ett halvt år. Många har tyckt det varit väldigt tråkigt att hämta sin matlåda och gå hem och äta den själv varje dag, säger kommunalrådet Samuel Klippfalk (KD).

Träffarna finns på sex ställen och har en geografisk spridning över hela Solna. Berga i Bergshamra och Hallen i Råsunda kommer senare i år att öppna restaurang och/eller kaféverksamhet.

Får ovaccinerade komma?

– Ja, det finns inget regelverk som skulle kunna hindra det. Man har pratat om vaccinpass men det har inte landat i något konkret, säger Samuel Klippfalk.

Man vidtar vissa försiktighetsåtgärder på träffarna, som att glesa ut stolar, men eftersom det inte finns några restriktioner på nationell nivå finns heller inga sådana att förhålla sig till, menar Samuel Klippfalk.

– Om man känner sig orolig finns det uteaktiviteter också, som vandringar och boule. Jag tror alla som vill kan hitta något.