HUVUDKONTOR. Alfa Laval planerar att flytta från Tumba under andra kvartalet 2025. Foto: Albin Tingstedt

Inget ont blod när Alfa Laval flyttar från Tumba

2025 är det tänkt att Botkyrkas största privata arbetsgivare, Alfa Laval, ska flytta till Flemingsberg. Med sig tar de alla sina 700 medarbetare. Men trots likheterna i namnet, kommer DeLaval inte att påverkas av Alfa Lavals framtida flytt.

  • Publicerad 08:40, 6 okt 2021

Tidigare har Mitt i kunnat berätta att Botkyrkas största privata arbetsgivare, Alfa Laval, så smått har börjat packa flyttkartongerna inför flytten till Flemingsberg.

Flytten är planerad till det andra kvartalet under 2025, och omfattar samtliga 700 medarbetare.

– Tider och förutsättningar förändras. Den nya sajten kommer att anpassas till Alfa Lavals framtida affärsbehov och bli en modern och digital arbetsplats som möjliggör nya sätt att arbeta, säger Cecilia Brytmark, kommunikatör på Alfa Laval.

DeLaval då?

DeLaval, som har hand om korna, påverkas inte av flytten.

Företagen är grannar i Tumba, och som namnet antyder har de en gemensam historia som sträcker sig många år tillbaka i tiden. Båda företagen grundades till följd av Gustaf de Lavals uppfinningar, och under åren 1993–2000 ingick Alfa Laval i Tetra Laval Group, där även DeLaval ingår. I dag är de två olika bolag.

"Gott samarbete"

Kommunen hänger inte läpp över att den stora arbetsgivaren har bestämt sig för att söka sig vidare, utan lyfter att Botkyrka har bäst tillväxt i länet.

"Vi har haft ett mycket gott samarbete med Alfa Laval under många år. Vi hoppas och har stor tilltro till att samarbetet ska fortgå och samtidigt fortsätter vi dagligen välkomna fler nya företag Botkyrka", skriver Leif Eriksson, kommundirektör i Botkyrka, till Mitt i.