Inget nytt om styret i Sundbyberg

Ett nytt kommunfullmäktigemöte hölls i kväll. Men inte heller nu gavs något förslag på vilka partier som kan tänka sig att gå ihop och styra i kommunen framöver.

  • Publicerad 19:38, 22 okt 2018

Både Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet yrkade på att alla punkter om val till ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande till kommunfullmäktige skulle bordläggas.

Så blev det också.

Vänsterpartiets Jesper Wiklund skickade en känga till de andra politikerna som ännu inte kunnat ge besked om vilka partier som kan tänka sig att regera ihop i kommunen framöver.

– Om jag för en vecka sedan tyckte att det var lite pinsamt att vi en och en halv månad efter valet inte lyckats förhandla ihop ett styre, så är det ännu mer pinsamt i dag. Än finns inga förslag på presidieledamöter. Det är väldigt beklagligt och jag tror att det drabbar synen på oss förtroendevalda negativt. Vi i Vänsterpartiet finns här för att förhandla fram ett styre i dag, säger han.

Nu tänds julljusen i Sumpan

Nyheter Nu är det dags för riktig julfeeling – i helgen tänds nämligen rådjuren, bollarna och träden i Centrala Sundbybergtisdag 1/12 9:33