Här och andra idrottsanläggningar får bara unga upp till 15 år träna. Foto: Åsa Sommarström

Inget Halloween på Mega och Haket

Halloweenfirandet på fritidsgårdarna Mega och Haket som skulle ägt rum i morgon ställs in. Det är några av de åtgärder som kultur- och fritidsförvaltningen sätter in efter FHM:s skärpning av restriktionerna i går.

  • Publicerad 15:45, 30 okt 2020

Fritidsgårdarna stänger helt i helgen, men öppnar igen på måndag. Det berättar Torsten Tummen Scott, tillförordnad kultur- och fritidschef i Vallentuna.

Som Mitt i Vallentuna nyligen rapporterade begränsas antalet besökare i biblioteket. I resten av kulturhuset har alla sittplatser antingen tagits bort eller spärrats av.

Inga föreställningar

– Vi vill inte uppmana folk att samlas i grupper. Vi har också fattat beslut om att ställa in all programverksamhet. Allt från föreställningar, besök, spelningar. Framför allt påverkas kulturen av det, säger Torsten Tummen Scott.

Även uthyrning av kultur- och idrottslokaler påverkas. De kommer inte att hyras ut till privatpersoner.

Träningar bara för unga

För idrottsanläggningarna tillåts träningar bara för deltagare under 15 år. Kommunen har gått ut med brev till föreningarna för att informera om de nya reglerna.

– Det blir lite nytt. Mycket av ansvaret läggs på den enskilda individen. Men det ska vara lätt att göra rätt och då måste vi vidta åtgärder för att underlätta, säger Torsten Tummen Scott.

Åtgärderna gäller åtminstone fram till den 19 november.