Inget beslut om skyddsjakt på Södertörnsvargen togs på tisdagen. Foto: Läsarbild Alexandra Anstrell

Inget beslut om skyddsjakt togs på mötet

Länsstyrelsen avvaktar med beslut om skyddsjakt på Södertörnsvargen. Ansökningarna kan inte färdigbehandlas förrän observationerna och spåren sammanställts.

  • Publicerad 09:30, 29 nov 2017

Emelie Nyman, presskommunikatör på länsstyrelsen i Stockholm, uppger på onsdagsmorgonen för Mitt i att inget beslut om skyddsjakt på Södertörnsvargen togs på tisdagen.

På tisdagen hölls ett internt möte på länsstyrelsen om Södertörnsvargen, men man har ännu inte hunnit samlat allt underlag för att ta ställning till de två aktuella ansökningar som finns om skyddsjakt.

400 observationer gjorda

Det finns förutom de två ansökningarna två begäran om att länstyrelsen själva ska pröva skyddsjakt, enligt Arne Söderberg, rovdjurshandläggare på –

– Det togs inget beslut om skyddsjakt i går (tisdag red anm). Det pågår fortfarande sammanställning av de cirka 400 observationer som inkommit av vargtiken samt att Länsstyrelsens personal är ute och kvalitetssäkrar. En sammanställning av detta ska göras för att kunna ta ställning till de ansökningar som kommit in”, säger Emelie Nyman till Mitt i.