Det gick inte hela vägen, men ägarna är inte särskilt ledsna över det. Foto: Läsarbild Görvälns Slott/Lucas Brischetto

Ingen vinst för slottet: ”Vi gråter inte idag”

Karin och Johan Eklund på Görvälns slott hade chansen att vinna ”Årets företagare” på en gala i stadshuset under fredagskvällen. Men det gick inte hela vägen. – Att vinna i Stockholm var hur stort som helst, det här vara bara en bonus, säger Johan Eklund.

  • Publicerad 12:17, 20 okt 2018

Det var under festliga omständigheter som Årets företagare utsågs under fredagskvällen. Ett tjugotal regionvinnare hade samlats i Stadshuset och priset gick till två bröder från Västernorrland som driver företaget Tolkresurs.

Det blev med andra ord inte Järfällaföretagarna Karin och Johan Eklund, som driver Görvälns slott, som kammade hem priset.

– Att vinna i Stockholm var hur stort som helst, det här vara bara en bonus. Det är inte som att vi gråter idag, säger Johan Eklund.

Inspirerades av andra entreprenörer

Men kvällen var full av andra talangfulla entreprenörer som de lät sig inspireras av.

– Det var rätt roligt att se alla de som vunnit i sina län. Det var en otrolig spridning av branscher och det häftigt att se drivna människor som gör stora saker i Jokkmokk eller Markaryd. Man blir alltid inspirerad av att träffa duktiga entreprenörer.

Vad händer för er nu?

– Jag och min fru la oss i sängen och börja prata om vad vårt nästa steg är. Vår tillväxtresa har bara börjat, vi startat ett företag utomlands i Palma och det ska bli spännande att se var det tar vägen.