Ingen vårdpersonal ska sägas upp från Sös. Foto: Mostphotos

Ingen vårdpersonal sägs upp från Södersjukhuset

Inga läkare eller undersköterskor kommer att sägas upp från Södersjukhuset, skriver Dagens Nyheter. Det har sjukhusets vd meddelat i ett mejl till redaktionen. Sös backar därmed från höstens varsel av 75 vårdanställda.

  • Publicerad 19:27, 26 feb 2020

I höstas varslade Södersjukhuset 100 anställda, varav 50 undersköterskor, 25 läkare och 25 tjänster ur den administrativ personalen.

Tillsammans med Danderyds sjukhus ska Sös spara 600 miljoner kronor under 2020 för att få budgeten i balans. Samtidigt har politiken i Region Stockholm meddelat att inga mer pengar kommer att betalas ut för att täcka underskott inom sjukhusen.

100 anställda varslas på Södersjukhuset

Backar från varslen

Men nu är det nya besked. Dagens Nyheter rapporterar på onsdagskvällen att Sös backar från varslen. Ingen vårdpersonal kommer att sägas upp. Det har sjukhusets vd Mikael Runsiö skrivit i ett mejl till redaktionen.

Processen är inte avslutad när det gäller de administrativa tjänsterna.

”Men det ser inte ut att bli så omfattande som vi först trott. Däremot är det klart att inga läkare eller undersköterskor kommer sägas upp”, skriver Runsiö. till DN.

Svenonius (M) nöjd

Finansregionrådet Iréne Svenonius (M) välkomnar Södersjukhusets besked.

 – Detta visar att våra sjukhus kan klara av en svår men nödvändig förändring av vården. Det är ett väl utfört arbete av alla inblandade. Dagens besked ger sjukhuset och dess medarbetare möjlighet att till fullo fokusera på att utveckla samarbetet inom och utom sjukhuset för att korta väntetiderna på akuten, säger hon i ett mejl till Mitt i.