Ingen snö. Det blir ingen skidåkning i Skattmansö den här säsongen. Foto: Fredrik Gustafsson

Ingen skidåkning i år heller

Skattmansöådalens förening har tagit beslut om att hålla skidbacken stängd den kommande säsongen. Orsaken är, just precis, Covid-19. ”Föreningen har beslutat att inte öppna skidbacken under vintersäsongen 2020/2021” skriver föreningen.

  • Publicerad 15:55, 24 nov 2020

Förra året ställdes skidsäsongen i Skattmansö in på grund av för få minusgrader och brist på snö.

Nu står det klart att det inte blir någon skidåkning i backen den här säsongen heller. Den här gången är det pandemin som hindrar Skattmansöådalens förening att sätta igång snökanonerna.”På grund av det rådande världsläget med ökande smittspridning av Covid-19, har föreningen beslutat att inte öppna skidbacken under vintersäsongen 2020/2021”, skriver Skattmansöådalens förening på sin hemsida.

Styrelsen för föreningen förklarar att beslutet är en kombination av svårigheter att garantera säkerheten för personal och besökare i deras volontärsbaserade verksamhet samtidigt som de vill ta ett ansvar för att minska smittspridningen, samt att de känner en osäkerhet kring, hur och om det ens kommer vara tillåtet för en ideell förening att samla många personer i vinter.”

Men däremot ser föreningen gärna att området används. Naturreservatet i och runt skidbacken, inklusive grillplatser, kommer att stå öppet hela vintern för den som vill ta en utflykt till naturen.

”Vi hoppas att området kan bidra till ökat välbefinnande i denna svåra tid. Föreningen jobbar även på att ordna ved till grillplatserna.” skriver föreningen.

Tre inbrott och ett försök drabbade Grillby

Nyheter Tre fullbordade inbrott och ett försök till inbrott ägde rum i Grillby under tisdagen.onsdag 20/1 13:37

50 bilbatterier har stulits på kort tid

Nyheter Blev av med plånboken på Coop, ny batteristöld mot Återbruket och så en förare med fyrtal i brott.måndag 18/1 13:12