Jenny Nilsson jobbar hemifrån två dagar i veckan och alternerar vilka dagar. Foto: Emil Salmaso

Ingen rusning till kontoren – många fortsätter jobba hemma

Trängseln i kollektivtrafiken ökar igen, men det beror inte på att alltfler överger distansarbetet och åker in till jobbet. Nya siffror visar i stället att vi i Järfälla och övriga länet fortsätter att jobba hemma i stor utsträckning – faktiskt mest i landet.

  • Publicerad 11:01, 10 sep 2020

Nya larm från SL-trafiken talar om överfulla bussar och trängsel i tunnelbanan och på pendeln sedan skolorna börjat och semestrarna tagit slut.

Är en av förklaringarna att allt fler övergett distansarbetet som Folkhälsomyndigheten rekommenderar och återvänt till arbetsplatserna?

Nej, inte enligt nya siffror från Google som nyhetssajten Newsworthy tagit del av. De visar i stället att stockholmarna fortsatt följer rekommendationen och jobbar hemma i stor utsträckning – faktiskt mer än någon annan stans i landet.

Under den sista veckan i augusti var det 40 procent mindre aktivitet på arbetsplatserna jämfört med hur det såg ut i februari, alltså innan pandemins början. Distansjobbandet i länet ligger fortsatt på samma höga nivåer som i mars och april, enligt Googles siffror.

Samtidigt visar siffror från Telia att resor inom länet och från och till länet ökade med tre procent den sista veckan i augusti, jämfört med veckan innan. Resandet nu ligger på högre nivå än under våren, men fortfarande 13 procent lägre än i början av februari.

Hemma två dagar i veckan

Jenny Nilsson bor i Riddersvik och är administrativ chef på Stockholms universitet.

– Jag jobbar hemifrån två dagar i veckan och alternerar vilka dagar. Innan semestern var jag hemma fyra dagar. Vi har stängt ner ganska mycket och det har inte varit några studenter. Men jag träffar doktorander och har löneadministration som måste göras på jobbet.

Hur har det gått att jobba hemifrån?

– Det har gått förvånansvärt bra! Men det är tråkigt att inte träffa folk, prata lite i korridoren och fika och så.

Fakta

Arbetsmiljön hemma

  • Vid långvarigt hemarbete är det extra viktigt att arbetsgivaren tar sitt arbetsmiljöansvar, konstaterar Folkhälsomyndigheten.
  • Samtidigt säger arbetsmiljölagen att arbetsgivaren och de anställda ska samarbeta för att skapa en god arbetsmiljö. Det samarbetet blir enligt Arbetsmiljöverket extra viktigt när du arbetar hemma eftersom din arbetsgivares möjlighet att se, hantera och åtgärda arbetsmiljöproblem kan vara begränsat.
  • Som anställd måste du därför säga till om det finns saker i arbetsmiljön som inte fungerar som de ska.
Visa merVisa mindre

Nio av tio har valt hemmajobb

Även flera fackförbund och stora arbetsgivare i länet vittnar om distansarbete på fortsatt höga nivåer.

Fackförbundet Unionen gjorde en Novus-undersökning innan sommaren som visade att nio av tio stockholmare som har möjlighet att jobba hemifrån valde att göra det i viss eller stor utsträckning under pandemin. Bara en av tio stockholmare som har möjlighet att jobba hemma svarade att de inte jobbat hemma alls.

En rundringning till flera stora arbetsgivare i Stockholm som Mitt i gjort visar att hemarbete i höst uppmuntras i samma anda som under våren, även om de anställda har möjlighet att komma in på kontoret.

Lättnad för personalen

På Telias huvudkontor i Solna jobbar normalt 4 000 anställda, men sedan i mars har de flesta jobbat på distans, något som fortsätter i höst för de som vill. För många anställda var beskedet att det går att fortsätta jobba hemifrån en lättnad.

– En del kan nog ha känt ångest i sommar över att i det här läget behöva börja åka pendeltåg igen, säger Agneta Ahlström, ordförande för Unionens klubb på Telia, som själv jobbar hemma just nu.

– Att det är frivilligt hur man vill göra är viktigt för den personliga integriteten, till exempel om man själv är i riskgrupp och inte har velat berätta det eller någon i ens närhet är i riskgrupp. Man ska inte behöva försvara var man väljer att jobba, säger hon.

Fakta

Stressade chefer

Många chefer uppger att de har svårigheter att hantera medarbetares stress och oro på distans, och stressen för 60 procent av cheferna har ökat under pandemin, visar en undersökning från Fackförbundet Ledarna. Svårigheter att leda på distans pekas ut som en förklaring.

Anki Udd, ledarskapsutvecklare på Ledarna, tror inte på någon bred återgång till kontoren i höst, med tanke på de rekommendationer som finns. Själv har hon jobbat hemma sedan i mars.

– Innan årsskiftet är det svårt att se att det ska ske någon större förändring. Kärnan i att kunna gå tillbaka på ett säkert sätt tror jag handlar om att kunna hålla avstånd på kontoren.

Visa merVisa mindre