Ardalan Shekarabi. På onsdag, den 11 maj, föreläser socialförsäkringsministern för elever på Rudbeck i Sollentuna. Foto: Mostphotos/Chris Anderson

Ingen partipolitik när Shekarabi besöker Rudbeck

Den 11 maj klockan 15.00 kommer socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) till Rudbeck för att föreläsa för ett hundratal gymnasielever.

  • Publicerad 11:50, 10 maj 2022

Sedan Ryssland invaderade Ukraina har Ardalan Shekarabi besökt ett 20-tal gymanisskolor runt om i Sverige, och på onsdag är det alltså Rudbecks tur.

Med avstamp i Ukraina berättar han om hur fred och demokrati utmanats och upprätthållits i Europa historiskt, om Sveriges neutralitet på 1900-talet och hur vi som land stöttar Ukraina i dag.

Vill ha dialog med unga

Han pratar också om sina egna erfarenheter av krig, och går in på betydelsen av att håll samman i en kris, respektera meningsmotståndare och försvara demokratiska principer.

Föreläsningen är alltså inte partipolitiskt utan ett sätt för regeringen att föra dialog med unga i en orolig tid när många följer kriget i sociala medier och funderar på vad det betyder för oss i Sverige.

Brottsoffer nekas ersättning på grund av sitt eget beteende

Nyheter Spottade på gärningsmannen En ung man utsattes för misshandel i Rotsunda i mars i fjol. Nu har mannen nekats ersättning från Brottsoffermyndigheten. Orsaken är att han spottade på gärningsmannen innan misshandeln.fredag 27/5 11:19