Nära. Efter att Ståhls kast dömts ut efter en videogranskning tappade han chansen på en bronsmedalj och placerade sig på en fjärdeplats. Foto: Naimi Lundegård

Ingen pallplats för Järfällas Daniel Ståhl

Det blev ingen VM-medalj för Järfällas diskuskastare Daniel Ståhl under friidrotts VM i Eugene under onsdagsnatten. Det bronsklassade kastet dömdes bort efter videogranskning.

  • Publicerad 09:49, 20 jul 2022

Fyra i världen är inte heller så dåligt pinkat

Det var i tredje omgången som Daniel Ståhl fick sitt tredje kast på 69,19 meter underkänt efter en videogranskning. Kastet hade gett Ståhl en bronsmedalj.

– Det var dåligt av mig, det var synd. Chocken satt kvar och gjorde det svårt att hålla fokus och fortsätta även om jag var förberedd på det, sa han till SVT sport.

En fjärdeplats

Guldet gick istället till slovenska Kristjan Ceh på 71,13 meter.

Efter omgången hamnade Daniel Ståhl på en fjärdeplats, men det verkar inte ha varit så sura miner från Ståhl.

– Det klart det är tråkigt, men det är idrott det här. Fyra i världen är inte heller så dåligt pinkat, sa han till Radiosporten.

Träningskompanjonen Simon Pettersson placerade sig på en femteplats.

"Järfälla är mitt hem"

Daniel Ståhl, uppvuxen i Järfälla och med familjen i Viksjö, landade förra året en guldmedalj i OS i Tokyo med sitt kast på 68,90 meter.

– Järfälla är en trygghet för mig. Det är till Viksjö centrum jag går och klipper mig när jag är hemma. Jakobsbergs centrum har varit hela min uppväxt med kompisarna, det är där jag har mina barndomsminnen, sa han till Mitt i Järfälla då.

Ståhl om guldet: ”Det var magiskt”