Sköts. En ung man sköts i ena armen i Stenhamra i måndags. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Ingen misstänkt i Stenhamraskjutning

En man sköts i ena armen på måndagskvällen. Efter förhör och fortsatt utredning kom polisen med nya besked på onsdagen. De tidigare misstänkta är helt avförda från utredningen.

  • Publicerad 16:14, 3 nov 2021

Ingen misstänkt person har tillkommit.

Efter att ha gripits på måndagskvällen släpptes de två män i 20-årsåldern som varit misstänkta för inblandning i skottlossningen i Stenhamra på måndagskvällen.

När de släpptes var en av dem fortsatt misstänkt för grov misshandel och båda misstänkta för grovt vapenbrott.

Nu har misstankarna helt avförts.

"Ingen misstänkt person har tillkommit", skriver Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen i ett mejl till Mitt i.

Därmed finns i nuläget ingen misstänkt för händelsen. Utredningen fortsätter dock med samma brottsrubricering.

"I övrigt inväntas till exempel analyssvar från den tekniska undersökningen", skriver han.

Ingen koppling till kriminella nätverk

Daniel Wikdahl vill inte kommentera om händelsen skulle kunna ha uppstått av en olyckshändelse eller om det har rört sig om en så kallad soft air gun.

– Utredningen omfattas av förundersökningssekretess så vi kan inte kommentera själva händelsen mer detaljerat än vad vi gjort, skriver han.

Den skjutne mannen är även han i 20-årsåldern.

Under måndagen ryckte polis ut till platsen för teknisk undersökning. Den skottskadade mannen fördes i ambulans till sjukhus och skadades enligt polisens uppgifter lindrigt i ena armen.

Polisen ser skjutningen som en isolerad händelse och de tror inte att det finns någon koppling till kriminella nätverk. De ser i dagsläget ingen risk för fler händelser kopplade till skjutningen.

Tre tonårspojkar rånades på kläder i Träkvista

Nyheter Beväpnade rånare försvann Vid 21-tiden på lördagen rånades tre pojkar i Träkvista. Polisen söker nu flera unga män.måndag 17/1 11:30

Färingsöbon gör hundleksaker av gamla tyger

Nyheter Kärleken till hundar blev affärsidé Överblivna tyger och understimulerade hundar – det var kombinationen som kickade igång Färingsöbon Emelie Frisks företagsidé.fredag 14/1 16:23

Tranholmens is lockar besökare i alla åldrar

Nyheter Stort säkerhetsarbete för säker skridskoåkning Efter två mildare vintrar kan alla skridskoentusiaster äntligen snöra på sig grillorna. Sedan mellandagarna har Tranholmens isbana återigen öppet – till besökarnas stora glädje.fredag 14/1 15:52