Mickelsmäss. Mickelsmäss marknad i Örsundsbro ställs in även i år. Foto: Arkivfoto: Kent Lundqvist

Ingen Mickelsmässmarknad i Örsundsbro i år heller

  • Publicerad 18:40, 23 aug 2021

Mickelsmässmarknaden i Örsundsbro har arrangerats sedan 1976. När fjolårets marknad ställdes in hade arrangörerna en förhoppning om att kunna arrangera en marknad i år istället. Men årets marknad som var tänkt att arrangeras den 3 oktober ställs in även den.
”Vi har som marknadsarrangörer inte kunnat se hur denna folkfest ska kunna anordnas på ett säkert sätt under rådande Covid 19 pandemi. Vi ska ägna tiden fram till söndagen den 2 oktober 2022 till att utveckla marknaden ytterligare så att alla besökare, knallar, och funktionärer kommer tillbaka till Örsundsbro och firar Mickelsmäss med oss.” skriver marknadsgeneralen Mats Marklund på Mickelsmässmarknadens hemsida.

Fritidshuspriserna ökar kraftigt i Enköping

Priserna på fritidshus i Enköping har skjutit i höjden det senaste året. Svensk mäklarstatistik visar att priset på ett fritidshus i Enköping stigit med 18 procent på ett år. I snitt kostar nu ett fritidshus två miljoner kronor i kommunen.

– Det görs ovanligt många och snabba bostadsaffärer för säsongen, även om antalet bostäder till salu alltid är lägre under sommaren. Svenskarna har under pandemin på ett historiskt unikt sätt omvärderat var och hur de vill bo, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Villapriserna och priserna på bostadsrätter ökar även dem, om än mer blygsamt. Priserna har ökat med 2 procent de senaste tre månaderna jämfört med samma period förra året.

Tvingas att ställa in marknadsdag

Den har arrangerats sedan 1976, men i år blir personerna Mickelsmäss tvungna att ställa in marknadsdagen. ”Vi har som marknadsarrangörer inte kunnat se hur denna folkfest ska kunna anordnas på ett säkert sätt under rådande Covid 19 pandemi” skriver marknadsgeneralen.

Ett av Enköpings största publika årliga evenemang, för att inte säga det största – Mickelmäss ställs in. I ett mejl till knallar och medarrangörer skriver nu Mats Marklund, marknadsgeneral att:

”Mickelsmäss marknad är en endagars marknad som brukar samla ca  25000 besökare knallar och funktionärer till Örsundsbro samhälle. Vi har som marknadsarrangörer inte kunnat se hur denna folkfest ska kunna anordnas på ett säkert sätt under rådande Covid 19 pandemi och har därför utifrån myndigheternas regler, råd och rekommendationer beslutat att ställa in årets Mickelsmässmarknad. ” 

Ska utveckla marknaden

Mickelmäss skulle ha arrangerats den 29 september i höst, men nu ställs alltså årets marknad in, med en förhoppning om att kunna hålla marknaden den 3 oktober 2021 istället. 

Arrangörerna säger att de ska ägna året till att utveckla marknaden så att alla besökare, knallar och funktionärer kommer tillbaka till Örsundsbro och firar Mickelsmäss den 3 oktober 2021 istället. 

En marknad med anor

Mickelsmäss marknad arrangerades för första gången 1976 i Örsundsbro.

Då som ett sätt att försöka återuppliva den handel mellan fiskare, bönder och jägare som ägde rum runt sekelskiftet 1900 i Örsundsbro.

Så ökar bostadspriserna i Enköping

Fritidshus: + 18% (12 månader)

Villa: + 2% (3 månader)

Bostadsrätt +2% (3 månader)

Visa merVisa mindre

Krönika: Med en fläskkotlett i tanken

Nyheter Vi borde vara fler som frågar efter 100 procent biodiesel. För en krona mer per liter kan du som tankar diesel få ett godare samvete: Förnybart biobränsle till sista centilitern. Fungerar i alla bilar. Men alltför få känner till den miljövänliga dieseln....fredag 24/9 13:12

Bok om beredskap av Enköpingsmilitär

Nyheter Miguel Guerrero arbetar till vardags på ledningsregementet i Enköping. Han är snart aktuell med boken "Krisberedskap för alla: en handbok för dig som inte är prepper".fredag 24/9 11:11