Enligt polisen var rånaren ute efter kvinnans bil: - Det var ju någon premiumbil, absolut, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson. Foto: Mostphotos

Ingen gripen än för attacken utanför förskolan i Åkersberga

Mats Eriksson, prestsalesperson Sthmlm polis Mammarånare Sigalement? Flyktväg Ngn Misstänkt Vad hände – Att kom så sent var så oklar info initialt , man uppgav att det var en misshandel, men sen visade det sig vara rån, kvinnan som var utanför förskolan blir då angripen av en man , med syftet att tillgripa bilen, hon […]Polisen har ännu inte gripit någon för det brutala rånförsöket mot en mamma med barn utanför en förskola i Åkersberga igår. – Vi får hoppas att vi får tag på gärningsmannen, säger polisens presstalesperson.

  • Publicerad 11:49, 13 dec 2019

– Hon har som jag uppfattar det blivit ganska påpucklad. Hon tog emot en del slag, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Hon har som jag uppfattar det blivit ganska påpucklad

Mats Eriksson, Stockholmspolisen.

–Men jag vet inte något om skadeläget.

Det var i går förmiddag strax före nio som en mamma med barn utsattes för det brutala rånförsöket utanför förskolan Färglådan i centrala Åkersberga  – bara ett stenkast från kommunhuset.

Bilnyckel fungerade inte

– Hon skulle väl lämna barn på dagis. Hon var utanför förskolan då hon blev angripen.

Mannen var ute efter att stjäla kvinnans bil, men av någon anledning fungerade inte bilnyckeln, så mannen flydde från platsen till fots.

Efter händelsen sökte polisen efter rånaren med hundar, men utan resultat.

Söker vittnen

– Nu hoppas vi få träff via den tekniska analysen – fingeravtryck och andra spår.

Polisen är också intresserad av vittnesuppgifter som kan leda till att mannen grips.

– Vi vill jättegärna ha alla tips om avvikande beteenden man sett.

Enligt polisen chockades kvinnans barn.