Gott smittoläge Foto: Mostphotos

Ingen festdag trots positiva signaler

Coronaläget är under kontroll i Håbo kommun. Men smittan märks på det som inte händer nu när slutet av augusti närmar sig.

  • Publicerad 14:30, 23 aug 2021

Marknadsstånd, mat, uppträdanden, massor av människor i rörelse och schlagerkungen Tusse på scenen. Så var det tänkt att det skulle se ut när Håbo Festdag återvände. Så blir det som bekant inte. In i det sista hoppades kommunen kunna genomföra det hela, men innan sommaren kom beskedet att det inte var möjligt.

– Nej, det gick tyvärr inte. Det brukar vara upp mot 20 000 besökare under den dagen och det är alldeles för mycket. Däremot ser vi fram emot Stig-Helmer Beachclub i helgen, säger kommunstyrelsens ordförande Liselotte Grahn Elg, (M).

I övrigt kommer mest positiva signaler just nu när det gäller smittläget i Håbo kommun.

– Det ser bra ut. Jag har inte fått något alarmerande överhuvudtaget och jag också att våra medarbetare verkligen gör sitt allra sitt yttersta för att vi ska kunna starta upp verksamheter som legat delvis nere, säger Grahn Elg.

Bland annat meddelar biblioteket att man nu har återgått till ordinarie öppettider. Det betyder dock inte att man inte även fortsättningsvis ska ha riskerna i åtanke och till exempel stanna hemma om man har sjukdomssymptom.

”Det är bra om du besöker biblioteket under senare delen av veckan och inte direkt vid öppning. Biblioteket har flest besökare på måndagar och tisdagar samt vid öppning”, skriver man på kommunens hemsida.

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01