Busshållplatser, cykelväg, infartsparkering och infarter mot både Stenhamra och Söderberga. Trafiksituationen vid Svanhagen är minst sagt kaotisk. För att lösa detta planerar Trafikverket för en rondell – en plan som nu firar treårs-jubileum utan att någonting har hänt.

Förra året sköts byggstarten upp ett år på grund av att vägplanen som tagits fram inte var tillräckligt trafiksäker. Istället skulle en ny plan tas fram där gång- och cykelvägen leds om så att den inte går igenom bussperrongen.

Det krävde att planen skulle tuggas i ytterligare ett samråd och vinna laga kraft på nytt. Och trots att ett år har gått har detta ännu inte skett.

"Intensivt arbete"

"Det pågår ett intensivt arbete inför att få den reviderade vägplanen godkänd. Efter det kommer upphandling att ske av den entreprenör som ska genomföra ombyggnaden", skriver Mandana Mokhtary, projektledare på Trafikverket, i ett mejl till Mitt i Mälarö.

Först när en entreprenör är på plats kan något besked ges om när bygget kan börja, men när det väl är igång beräknas det ta cirka 1,5 år.