Ingen boule när äldreministern mötte PRO

Bostäder, digitalisering och värmen. Det var några av ämnen som diskuterades när Lena Hallengren, äldre och jämnstäldhetsmininster (S) mötte några av företrädarna för PRO i Nacka.

  • Publicerad 11:06, 30 jul 2018

Lena Hallengren (S) är på en miniturné, under torsdagen var hon i Nynäshamn och under fredagen besökte bon Nackas PRO-representanter för samtal och boule. Det blev inget boulespel då värmen var för tryckande men en diskussionen där det mesta avhandlades, pensionärernas bostadssituation, digitalisering och värmeböljan.

Ola Carlsson, ordförande i PRO Älta, var en av de som var med på mötet med ministern. Han tyckte att det var bra att hon tog sig tid att samtala med pensionärerna även om de inte var överens om allt.

– Vi lite olika syn på bostadssituationen och den ensamhet som finns kopplad till situationen. Bland annat frågan om trygghetsboenden, hon pratade om biståndsbedömda vårdboenden och jag vet inte riktigt. För mig är det viktigt att det finns gemensamma mötesplatser för äldre. Oavsett var det kul att träffa henne, säger Ola Carlsson.

En annan fråga som diskuterades var värmen. Enligt ministern är det svårt att bygga för ett varmare klimat eftersom Sverige normalt har ett kallare klimat. Men det bör ses över med tanke på klimatförändringar.

Bengt Stenkvist, ordförande i PRO Nacka passade på att berömma personalen på boendena men att det behövs AC och kyla, när det blir en så varm sommar som det har varit i år, det är något som politikerna bör tänka på.

– Personalen lägger våta handdukar och ser till så de äldre dricker, de gör ett jättefint arbete. Men små AC:s eller liknande hade varit bra om det funnits, säger Bengt Stenkvist.