Ingen allsvenska för Huddinge Hockey

Huddinge Hockey föll med hela 0–6 borta mot Troja/Ljungby i den avslutande omgången av kvalserien till allsvenskan. Chansen till uppflyttning var borta redan före söndagens match.

  • Publicerad 20:23, 15 apr 2018

Huddinge Hockey slutar på fjärde plats i kvalserien till allsvenskan vilket är ett hack högre än förra säsongen.

Det blir Västervik och Västerås som går upp. Huddinge var inför söndagens avslutande omgång bortspelat från de två översta platserna. Huddinge föll tungt med 0–6 borta mot IF Troja/Ljungby.

Hoppet om att ta sig till allsvenskan levde en bra bit in i kvalserien. Så här sade tränaren Fredrik Mälberg när tre omgångar återstod:

– Vi har det i egna händer. Vinner vi alla tre matcherna är vi i allsvenskan, och tar vi sex av nio poäng har vi bra chans att gå upp. Det blir förhoppningsvis strid hela vägen in.

Svag avslutning

Så blev det alltså inte. Huddinge gjorde en svag avslutning. Det blev 0–6 mot Västerås, seger efter straffar mot jumbon Piteå, och så 0–6 mot Troja/Lungby.

Huddinge Hockey åkte ur allsvenskan säsongen 2008/2009. Sedan dess har man kämpat för att komma tillbaka, men nu väntar alltså ännu en säsong i ettan.

Satsningen fortsätter

– Vi har gjort en bra säsong men räcker inte ända fram, säger klubbens ordförande Patrik Lindh.

Nu börjar planeringen inför nästa säsong och en ny jakt på en plats i allsvenskan.

– Historiskt sett är Huddinge ett lag som ska tillhöra näst högsta serien, säger Lindh. Vi vill ha ett A-lag på så hög nivå som möjligt, det är väldigt prioriterat.