Bristen på trafikskyltar vid den nyöppnade skolan i området Fågelsången upprör. Foto: Mostphotos

Inga trafikskyltar vid nyöppnad grundskola

Vid terminstart öppnade en ny grundskola i området Fågelsången och boende har uppmärksammat att det saknas trafikskyltar. Nu svarar trafik- och fastighetsnämndens ordförande Moa Rasmusson (L) på kritiken. – Det optimala hade varit om allt fanns på plats vid skolstarten, men detta hanns inte med och det måste vi självklart ta lärdom av, säger hon.

  • Publicerad 15:04, 6 sep 2018

En ny, tillfällig, grundskola har öppnat i området Fågelsången – men några trafikskyltar som uppmanar till att sänka hastigheten och varnar för skolbarn finns inte i sikte.

Detta har upprört boende i området och trafik- och fastighetsnämndens ordförande Moa Rasmusson (L) svarar nu på kritiken.

– Vi investerar just nu upp mot 2 miljarder på skolbyggnationer. I somras var det totalt 1 300 elever på olika skolor som var tvungna att byta lokaler. Det optimala hade varit om allt fanns på plats vid skolstarten, men detta hanns inte med och det måste vi självklart ta lärdom av.

Känns inte detta som en sak att prioritera?

– Självklart, men vi har ändå gjort en hel del gällande trafiken. Vi har försett skolan med material för rekommenderade vägar att ta sig till skolan, och vi arbetar för att skapa ytterligare avlämningsytor. Det är samma entreprenör som sköter båda, men det är ingen ursäkt. Vi skulle haft det på plats.

Arbetet inleds på måndag

Trafikarbetet i området påbörjas nu på måndag 10 september och kommer att pågå under de kommande veckorna. Förutom skyltarna ska även två övergångsställen höjas upp och vägen ska omregleras till 30 kilometer i timmen.

– Vi kommer även att måla i körbanan för att uppmärksamma att det finns en skola i området. Jag förstår folks besvikelse. Vi ska självklart ha så säker trafik att barn inte kan skada sig.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Henric har vigt sitt liv till att dela andras sorg och glädje

Nyheter Stöd. Finns där för personer som nåtts av svåra besked Sjukhuspräster är en av de första som kopplas in för att ge stöd när någon har gått bort. Carl Henric Svanell berättar att ord inte alltid räcker till: "Man ska dela sorgen".lördag 31/10 8:30

Sollentuna centrums uppmaning: ”Planera ditt besök”

Nyheter "Vi följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten går ut med." Från och med i går och till den 19 november uppmanas alla i Stockholm att bland annat avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum. Sollentuna centrum förklarar att man ända...fredag 30/10 16:42