Laddstation. Var ska man kunna ladda sina SL-kort? Foto: Jannie Flodman

Inga SL-automater på Mälaröarna

Flera oppositionspartier vill att Ekerö kommun ska sätta upp SL Access-automater runtom på Mälaröarna. Något som Mälaröalliansen inte tycker behövs. Beslut tas på tisdag.

  • Publicerad 16:55, 21 sep 2020

Tidigare Mälarökoalitionen, det vill säga Socialdemokraterna, Liberalerna, Öpartiet och Miljöpartiet har tillsammans inkommit med en motion om att det behövs fler SL Access-automater i Ekerö kommun.

– Man kan ladda på nätet absolut, men det tar tre dagar att gå igenom och en ungdom eller pensionär som står vid vägen kan inte köpa en biljett om de inte har surf på sin telefon, det blir knepigt, säger Hanna Svensson (S).

Hon menar att det behövs fler alternativa betalningssätt.

– Det måste göras mer tillgängligt och enkelt att åka buss, säger Hanna Svensson (S).

"Inte rätt väg att gå"

Adam Reuterskjöld (M), kommunalråd ser också problematiken men anser inte att Access-automater är rätt väg att gå och föreslår att fullmäktige avslår motionen.

– Vi är naturligtvis måna om att våra invånare ska ha en bra service, men kollektivtrafiken är i grunden inte är ett kommunalt ansvar så vår möjlighet till påverkan är begränsad. Nu är man på gång med ett förenklat sätt att betala, då är det ännu färre som hamnar i den situationen att de skulle behöva de här automaterna, säger Adam Reuterskiöld.

Vid årsskiftet ska SL införa lösningen att man kan köpa biljetter genom användning av bankens betalkort.

– De här automaterna tar ju inte heller kontanter, där behöver man också betalkort. Så man blir som förälder fortfarande tvungen att liksom idag ändå planera resan i förväg, säger Adam Reuterskiöld. 

Beslut tas i kommunfullmäktige imorgon tisdag den 22 oktober.

Snippan på trädet tillbaka vid slottet

Nyheter "Inte trevligt att infarten till världsarvet ser ut så" För nästan ett år sedan pryddes en trädstam i närheten av Drottningholms slott med en stor snippa. Ett drag som inte var helt uppskattat av förvaltarna som snart täckte över målningen. Nu är snippan...måndag 19/10 17:11

Judo på fritis en gång i veckan

Nyheter Disciplin, ordning och ritualer i stället för mobiler och tv-spel Självklart ska barnen få lära sig judo! På Träkvista fritisklubb styr barnen numera stegen mot Ekerö Budo för gratis träning en gång i veckan.fredag 16/10 16:20

Massor av kul på höstlovet

Nyheter Sugen på att testa nya aktiviteter på höstlovet? Här är några tips på allt som händer på Ekerö.fredag 16/10 13:40