Polisen säger nej till ordningsvakter på Hornsbergs strand. Foto: Mitt i

Inga ordningsvakter på Hornsbergs strand – polisen säger nej

Ordningsvakter kommer inte att patrullera på Hornsbergs strand i sommar. Polisen tycker inte att problemen är tillräckligt allvarliga och säger nej.

  • Publicerad 09:47, 31 jul 2020

På sommaren, speciellt vid fint väder, är smockat med folk längs med Hornsbergs strand. Grannar har klagat på hög musik, buskörande bilar och en otrygg stämning generellt.

Stockholms stad har därför velat att ordningsvakter ska patrullera i området, men så blir det inte. Polisen säger nej, skriver SVT Stockholm.

– Enkelt uttryckt kan man säga att vi inte tycker att problemen är tillräckligt stora och därmed så saknas rättsligt stöd för ordningsvakter, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen till SVT.

Inga ordningsvakter

Stockholms stad menar att trängseln ökar risken för brott, fortkörning och felparkering. Men enligt polisen, som är den myndighet som ger tillstånd, är det saker som ordningsvakter inte kan ingripa mot.

– Sker det kriminella handlingar är det polisens sak att ta hand om det. Och om man har problem med felparkerade bilar så får man skicka dit parkeringsvakter, säger Mats Eriksson till SVT.

Han samlar grannarna i Hornsbergs Strand – vill få bort stöket

Nej även förra året

Redan förra sommaren ville Stockholms stad se ordningsvakter vid Hornsbergs strand.

Men polisen gav samma besked även då. Problemen är sådana som inte kan lösas av ordningsvakter.