I år behöver Sollentunaborna inte rota fram sina gamla studentmössor den 30 april – det blir inget valborgsfirande. Foto: Mostphotos

Inga majbrasor: Alla valborgsfiranden ställs in i Sollentuna

Valborg 2020 ställs in helt och hållet i Sollentuna. Firande med majbrasa den 30 april går inte att genomföra i år då regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer fortfarande gäller.

  • Publicerad 16:12, 20 apr 2020

I fjol var det olika bud hit och dit in i det sista på grund av torkan och eventuellt eldningsförbud – men till slut blev det en majbrasa och valborgsfirande på Stallbacken.

I år ser det värre ut.

Lokaltidningen Mitt i berättade för en dryg vecka sedan att Sollentuna kommun beslutat att helt ställa in årets valborgsfirande på Stallbacken på grund av coroaepedemin.

Sollentunas Valborgs- och nationaldagsfirande ställs in

Över 50-årig tradition bryts

Det står även klart att det inte heller blir något valborgsfirande någon annanstans heller då de andra arrangörerna har gjort samma bedömning.

Sollentuna Södra Scoutkår ställer in sitt firande i Tegelhagen och hälsar ”ta hand om varandra, tvätta händerna och njut av vårsolen när det går, så hoppas vi att vi ses på Valborg den 30 april 2021”.

Viby Basket brukar anordna valborgsfirande vid Ekbacken, men även Vibyborna kan strunta i att rota fram sina gamla studentmössor i år.

Och valborgsfirandet på Gillbo ängar i Rotebro, en över 50-årig tradition, får stå över ett år meddelar Gillberga Byalag som står för arrangemanget med hjälp av Rotebro IS Innebandy.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna har utsetts till Årets biltvättarkommun

Nyheter Kreativ informationskampanj gav pris från Hållbar biltvätt. Sollentuna kommun är bäst i Sverige på att informera och uppmuntra sina invånare till att inte tvätta bilen på gatan. Tack vare sina insatser har kommunen nu utsetts till Årets biltvättarkommun 2020...tisdag 20/10 9:47

Nu är Röda Korsets nya second hand-butik invigd

Nyheter Mindre lokal ska ge större lönsamhet. En stund före klockan 11 i lördags började en liten nyfiken kö bildas utanför Röda Korsets nya second hand-butik på Hvidovrestråket i Tureberg. – Härmed förklarar jag vår nya butik invigd, sa Joakim...tisdag 20/10 5:15

Oförändrad skatt i Alliansens budget för 2021

Nyheter De ekonomiska prognoserna präglas av stor osäkerhet. Nu har den styrande Alliansen i Sollentuna presenterat sitt budgetförslag för de kommande åren.måndag 19/10 14:30