Leksaksbutiken har aldrig haft ett stort sortiment av leksaksvapen. Foto: Andreas Ekström

Inga k-pistar hos T:S äventyr lek och paket

T:S äventyr har slutat att sälja leksaker som liknar automatvapen efter förra veckans tragiska dödskjutning. – Vi har aldrig varit mycket för vapen i den här butiken, så för min del var det ett lätt beslut, säger Marika Alm.

  • Publicerad 12:10, 10 aug 2018

Eric Torell bar på ett leksaksvapen som påminde om ett automatvapen vid den tragiska dödskjutningen förra torsdagen. Efter dödsskjutningen har det varit en het debatt, både i sociala och traditionella medier. En del inlägg har handlat om polisens insats och en del har handlat om det ska säljas leksaksvapen eller inte.

På leksaksbutiken T:S äventyr, lek och paket i Haninge har man fatta beslutet att ta bort vapen som är för lika riktiga vapen.

– Vi säljer fortfarande leksaksvapen men de ser ut som vattenpistoler eller westernpistoler. Det går inte att ta dem för riktiga vapen, säger Marika Alm, ägare till T:S äventyr.

”Vi är inte riktigt som andra leksaksbutiker”, säger ägaren Marika Alm. Foto: Andreas Ekström

T:S har alltid haft en restriktiv hållning till leksaksvapen. Även de som uppenbart är leksaker.

– Om folk vill köpa westernpistoler till exempel så frågar vi vem pistolen är till. Är det då en present så rekommenderar vi den inte, för vi tycker inte att man ska köpa leksaksvapen till andras barn, säger Marika Alm